- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Pierderile lui Chelu la Vulturul Comarnic au crescut de 11 ori in S1

14 Sep, 17:44 • Redactia DailyBusiness
Vulturul Comarnic (VULT), controlat de omul de afaceri Catalin Chelu (foto) a inregistrat o pierdere de 2,78 mil. lei (657.300 euro) in primele 6 luni ale acestui an, de aproape 11 ori mai mare decat cea din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au redus de 4,3 ori, la 464.000 lei (110.000 euro).
Pierderile lui Chelu la Vulturul Comarnic au crescut de 11 ori in S1

„Pana in anul 2007, Vulturul Comarnic a inregistrat profit atat din exploatare cat si din activitatile sale financiare insa criza economica mondiala a facut ca, incepand cu anul 2008 sa scada puternic cererea de produse refractare pe piata, concurenta sa devina acerba iar piata valorilor mobiliare sa inregistreze caderi majore”, se arata in comunicatul companiei.

„In perioada 1 ianuari 2009 – 30 iunie 2009, Vulturul Comarnic si-a desfasurat activitatea de productie numai in lunile ianuarie si februarie, in lunile martie, aprilie, mai si iunie activitatea de productie fiind oprita. Acest lucru este consecinta reducerii nivelului portofoliului de comenzi sub un nivel care sa asigure eficienta activitatii”, se mai arata in comunicatul companiei.

Vulturul Comarnic are in prezent un capital social de 29,54 milioane lei, divizat in 29,54 milioane titluri cu valoarea nominala de 1 leu, iar principalii actionari ai companiei sunt Catalin Chelu, cu o detinere de 49,27%, si SIF Muntenia (SIF4), cu o participatie de 31,19%.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq sub simbolul VULT, iar potrivit ultimului pret, de 0,39 lei, stabilit in sedinta din 12 august, valoarea de piata a companie este de 11,52 milioane lei (2,7 milioane euro).

Vulturul Comarnic are ca obiect principal de activitate fabricarea si comercializarea de produse refractare silico – aluminoase, ceramica tehnica, mase si betoane refractare. Pe langa aceasta activitate principala, societatea desfasoara o activitate de comert cu amanuntul si activitate de alimentatie publica si activitati de tranzactii mobiliare pe pietele organizate de valori mobiliare.