- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Piratii soselelor: Cum au disparut tiruri cu mobila Mobexpert si anvelope Pirelli

22 Mar, 11:37 • Redactia DailyBusiness
Procurorii DIICOT efectueaza perchezitii la domiciliul membrilor unei grupari care si-ar fi insusit ilegal din marfa pe care au transportat-o, producand un prejudiciu de 1 mil. euro.
Piratii soselelor: Cum au disparut tiruri cu mobila Mobexpert si anvelope Pirelli

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism efectueaza 11 perchezitii domiciliare pe raza judetului Constanta, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 18 persoane, specializat in savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

„In fapt, se retine ca membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale prin inducerea in eroare a reprezentantilor unor societati comerciale, cu ocazia efectuarii unor transporturi de marfuri”, au explicat procurorii.

Ei au adaugat ca invinuitii au utilizat in acest scop mai multe societati comerciale, avand ca obiect de activitate transportul rutier de marfuri si au contractat comenzi de transport din partea unor case de expeditie din municipiul Constanta.

„Pe timpul efectuarii transporturilor, membrii gruparii si-au insusit o parte din bunurile transportate si le- au valorificat, intocmind documente fictive privind provenienta marfii”, au mentionat procurorii.

Ei au dat ca exemplu ca la un singur astfel de transport, invinuitii si-au insusit si valorificat un numar de 10.000 anvelope marca Pirelli in valoare de 500.000 euro, cu ocazia transportarii bunurilor.

Prin acelasi mod de operare, membrii grupului infractional organizat si-au insusit un numar de 33 combine frigorifice, in valoare de 115.470 lei precum si obiecte de mobilier Mobexpert in valoare de 27.000 dolari, au mai spus procurorii.

Potrivit acestora, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 1 milion de euro.