COMPANII

Ponta, in Azerbaidjan. Nabucco a murit, traiasca AGRI!

27 iunie 2013, ora 12:11   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ponta.jpg
Premierul Victor Ponta a pledat joi, la Baku, in intalnirea cu prim-vicepremierul azer Yagub Eyyubov, pentru "relatii economice de succes", afirmand ca intelege "motivatia economica pentru alegerea proiectului TAP, in defavoarea Nabucco", dar ca Romania si Azerbaidjanul trebuie sa dezvolte in continuare AGRI.

"Am avut o intalnire foarte buna cu presedintele dvs. astazi dimineata despre relatiile politice excelente intre cele doua tari. Romania este unul dintre, daca nu unicul membru UE, care are un parteneriat special cu Azerbaidjanul. intotdeauna am actionat ca cel mai bun prieten al tarii dvs. In Europa si vrem sa ramanem in continuare", a afirmat Victor Ponta.

El l-a asigurat pe oficialul azer ca poate conta pe rolul pozitiv al Romaniei in ceea ce priveste Parteneriatul Estic din care face parte si Azerbaidjanul.

"Mesajul meu puternic a fost ca ar trebui, dupa aceste relatii politice excelente, sa avem proiecte economice de succes. Am auzit desigur despre decizia privind coridorul sudic al gazului. intelegem motivatia economica in alegerea TAP si nu a Nabucco, dar, mai mult, din cauza acestor evolutii a coridorului sudic, trebuie sa avem alte proiecte economice comune de succes", a afirmat Ponta.

In acest sens, el a mentionat doua proiecte, despre care a spus ca a discutat cu presedintele azer, si anume AGRI si investitiile companiei nationale azere Socar in Romania.

"Cred ca e timpul sa mergem mai departe cu acest proiect (AGRI - n.r.), care e un proiect pe termen mediu si lung", a punctat Victor Ponta.

Al doilea proiect vizeaza implicarea companiei Socar in "investitii concrete in Romania", a relatat Victor Ponta.
El a mai spus ca ministrul azer al energiei este asteptat in septembrie la Bucuresti pentru "discutii concrete" despre cele doua proiecte.

"Vreau sa va asigur ca veti avea intregul sprijin din partea Guvernului Romaniei si implicarea mea personala in aceste proiecte", a adaugat Victor Ponta.

El a sustinut ca relatiile "politice excelente ar trebui sa fie urmate si de proiecte economice", potrivit Agerpres.

Decizia finala a consortiului care exploateaza zacamantul de gaze naturale Shah Deniz va fi facuta publica pe 28 iunie, conform calendarului agreat in cadrul procesului de selectare a rutei de export catre Europa, a anuntat, miercuri,Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei.Grupul petrolier austriac OMV a informat miercuri ca proiectul gazoductului Nabucco West nu a fost selectat de consortiul Shah Deniz II pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan.

Proiectul Nabucco West, in care Romania era participanta prin compania de stat Transgaz, a pierdut competitia pentru gazele naturale din Azerbaidjan cu proiectul concurent Transadriatic Pipeline (TAP).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
28/06/2013 17:23
Cine mai era partener in nabuco???Printre altii si OMV. Pai daca pica nabuco speriem puli-mea romana si nu va mai obiecta nimic impotriva gazelor de sist!!!!!!!!!!!!!!De parca gazele de sist in caz de exploatare vor fi mai ieftine pentru romani!!!!!!!!!!!!!!!!OMV e gasca cu Chevron pentru exploatarea gazelor de sist.Si americanii sunt parte si in pipilciunea ce ocoleste Romania.Pai POPOR ROMAN CAND
o sa realizezi ca toate promisiunile prin intrarea in U.E. si-n NATO au fost minciuni ...Pai Portughezii au primit avioane gratis de la partenerii americani,noi am primit....Astia care prin diferite forme au pus mana pe putere lucreaza ipotriva statului si a romanilor probabil si cu interese majore proprii!Ce alte concluzii ai putea trage dupa realitatile diurne?Nu multe si cred ca numai unilaterale!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 01:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter