COMPANII, CARIERE

Povestea fondatoarei primului supermarket pentru bebelusi din Romania, cu afaceri de 7 mil. euro

19 mai 2015, ora 17:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Afrodita Pircalabescu_2.jpg
Afrodita Pircalabescu a renuntat la cariera de medic si la job-urile din corporatii pentru a-si deschide propria afacere: primul supermarket cu produse pentru bebelusi din Romania. Dupa ce a ajuns la afaceri de 7 milioane de euro cu acest magazin inca din al doilea an de functionare, isi extinde acum business-ul cu o drogherie.

Afrodita Pircalabescu este absolventa de Medicina, a lucrat ca medic stagiar timp de un an, dupa care, timp de 10 ani, a lucrat in promovarea de produse pharma in cadrul unor companii multinationale de renume.

Inceputul aventurii sale in lumea antreprenoriatului a fost in 2012, cand, impreuna cu un grup de prieteni, a deschis un magazin dedicat produselor baby, pe un concept nou, diferit de magazinele clasice. In prezent, Bebesupermarket Militari are 3 actionari: Afrodita Pircalabescu (45%), Dragos Vladu (45%) si Irina Ciubotaru (10%).

„Plecand de la experienta mea de mama, am vazut cat de greu e sa gasesti tot ce ai nevoie pentru un nou nascut sau copil pana in 4 ani. Asa incat, atunci cand s-a ivit oportunitatea, m-am alaturat unui grup de prieteni, printre care si Dragos Vladu si am deschis un magazin dedicat produselor baby. Ne-am dorit sa fie un concept nou, diferit de magazinele clasice”, spune Afrodita Pircalabescu.

Bebesupermarket Militari este dispus pe un singur nivel si construit dupa modelul supermarket-urilor, suprafata de expunere pentru produse fiind de peste 1.000 m.p. Magazinul are o oferta de peste 15.000 de produse accesibile direct la raft. Desi a adoptat modelul de supermarket pentru display-ul produselor, Bebesupermarket Militari se distanteaza de acesta prin serviciile de consiliere oferite clientilor.

”Avand in vedere gradul de specializare al produselor, oricand are nevoie, clientul poate beneficia de informatiile si recomandarea echipei noastre de consilieri. Ne-am dezvoltat propriul concept de consiliere”, continua Afrodita Pircalabescu.

Supermarketul din Militari a fost infiintat pornind de la ideea unui magazin in care parintii cu copii pe pana la 4 ani sa gaseasca tot ce este necesar pentru acestia.

"Desi cheltuielile sunt substantiale, avand in vedere suprafata ocupata si echipa de peste 40 de angajati, am reusit sa devenim profitabili la doar cateva luni de la lansare, dupa care magazinul a crescut constant, ajungand in al doilea an de activitate la o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro", adauga Afrodita Pircalabescu.

Magazinul s-a dezvoltat prin recomandarile clientilor, comunicare in mediul online si implicare in proiecte specifice nisei pe care o acopera, potrivit reprezentantilor companiei. Pe Facebook, Bebesupermarket a strans in jurul sau o comunitate de peste 10.000 de persoane.

Reprezentantii Bebesupermarket Militari au anuntat marti deschiderea unei drogherii in cadrul Militari Shopping Center.

Deschiderea drogheriei din cadrul Bebesupermarket Militari marcheaza inca o etapa in dezvoltarea business-ului care intentioneaza, in viitorul apropiat, sa importe direct o serie de produse si sa mai deschida un magazin, cel mai probabil in afara Bucurestiului.

"Decizia de a deschide o drogherie a venit ca urmare a cererilor formulate de catre clientii nostri. Drogheria va pune la dispozitia clientilor produse farmaceutice care pot fi comercializate fara reteta, atat pentru copii, cat si pentru adulti, dar si dispozitive medicale si teste de sarcina", mentioneaza Afrodita Pircalabescu, actionar Bebesupermarket Militari.

Pe langa lansarea drogheriei, Bebesupermarket Militari se pregateste sa se lanseze si online, incepand din aceasta toamna, astfel incat sa le poata oferi acces la intreaga sa gama de produse parintilor cu copii mici din intreaga tara.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 15 August 2020, 01:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter