- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Praktiker va deschide un nou magazin, la Buzau

10 Oct, 00:01 • traian.badulescu
Praktiker, liderul pietei locale de bricolaj, va deschide al 24-lea magazin din Romania in orasul Buzau, la finalul acestei luni, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Praktiker va deschide un nou magazin, la Buzau

Ultimul magazin deschis de Praktiker in Romania, la inceputul lunii august in orasul Iasi, a necesitat o investitie de aproximativ 12,4 milioane euro.

Odata cu noul proiect finalizat la Iasi, reteaua Praktiker a ajuns la 23 de unitati, avand o suprafata totala de vanzare de peste 153.000 mp.

Tinta Praktiker anuntata pentru urmatorii 1-2 ani este sa ajunga la peste 30 de magazine in Romania.

Praktiker Romania a inregistrat in primele sase luni ale anului vanzari de 128,5 milioane euro, situandu-se pe locul 3 la nivel mondial, dupa filialele din Germania si Grecia. Vanzarile din Romania ale grupului german au fost cu 18,5% mai mari in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2007.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in 9 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina.

Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina – materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.

Numarul angajatilor grupului depaseste 23.000, din care aproximativ 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.