- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Prigoana spune ca e gata sa vanda 60% din Rosal Grup cu minim 150 mil. euro

21 Nov, 15:49 • traian.badulescu
Silviu Prigoana negociaza cu doua companii vanzarea participatiei sale de 60% din cadrul firmei de salubrizare Rosal Grup, a carei valoare, incluzand terenurile din portofoliu, este estimata de omul de afaceri la 250-300 milioane euro, a declarat Prigoana pentru DailyBusiness.ro.
Prigoana spune ca e gata sa vanda 60% din Rosal Grup cu minim 150 mil. euro

Astfel, suma incasata de Prigoana s-ar ridica la 150-180 milioane euro.

Prigoana a precizat ca negocierile aflate pe „ultima suta de metri” sunt purtate cu o companie spaniola, cu activitati in domeniul epurarii apelor uzate si biogaz si cu o firma americana prestatoare de servicii de salubrizare.

Pe langa participatia din firma de salubrizare, Prigoana mai vrea sa cesioneze si detinerea de 30% din cadrul celeilalte companii de mediu, Rosal Ecologic & Recycling System SRL.

„Daca aceste tranzactii nu se realizeaza pana la 31 decembrie, voi cesiona detinerile catre familie”, a adaugat Silviu Prigoana

De asemenea, pentru ca nu a resit sa le vanda in acest an, Prigoana a cesionat fiului cel mare business-urile din domeniul media, care reunesc televiziuni si publicatii precum Taraf TV si Manele TV Magazin.

El a motivat decizia de iesire din lumea afacerilor prin faptul ca vrea sa se dedice vietii politice.

„Am dovedit de ce sunt in stare in domeniul afacerilor”, a spus Prigoana.

Rosal Grup este societate comerciala cu raspundere limitata cu capital romanesc de 7,43 milioane lei, potrivit datelor afisate pe pagina de internet a companiei.