- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Prima sedinta a lui Boc in 2011, cu ministrii domeniilor-problema. Vezi cum comenteaza analistii

03 Jan, 14:11 • traian.badulescu
Premierul Emil Boc si-a inceput programul intalnirilor oficiale pe 2011 chemandu-i luni la Guvern pe trei dintre ministrii care conduc cabinete-cheie, cei ai Educatiei, Dezvoltarii Regionale si Transporturilor. Acesta poate fi vazut ca un semnal privind prioritatile lui Boc pentru acest an, in conditiile in care dezvoltarea Romaniei a fost franata in ultimii ani de probleme acute precum absorbtia fondurilor europene si dezvoltarea infrastructurii.
Prima sedinta a lui Boc in 2011, cu ministrii domeniilor-problema. Vezi cum comenteaza analistii

Primul ministru i-a convocat pe Daniel Funeriu, Elena Udrea si Anca Boagiu la discutii separate privind proiectele prioritare, potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei.

„Pana la momentul de fata, nu stim daca vor exista declaratii in urma intalnirilor”, au declarat oficialii biroului de presa ai guvernului pentru DailyBusiness.ro. Ei au adaugat ca acestea sunt niste „intalniri uzuale”, pe care premierul le efectueaza in mod obisnuit.

Intrebat de ce crede ca premierul i-a invitat la intalniri tocmai pe acesti ministri, analistul economic Ilie Serbanescu a spus ca „acestea ar putea fi punctele de interes pentru domnia sa (Emil Boc – n.r.) in momentul de fata”.

Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene precum si dezvoltarea infrastructurii ar putea reprezenta o solutie pentru iesirea Romaniei din criza, potrivit lui Serbanescu.

„Insa am indoieli ca acesti bani (din fondurile europene-n.r.) vor fi absorbiti”, a adaugat analistul economic. El considera ca „acei bani nu sunt pentru Romania, ci pentru firmele straine din Romania”.

La randul sau, consultantul financiar Bogdan Baltazar a spus pentru DailyBusiness.ro ca intalnirile premierului din prima zi de lucru a anului ar putea indica „prioritatile de moment” ale Executivului. Intalnirea avuta de premier cu ministrul Elena Udrea ar putea avea legatura cu dezvoltarea infrastructurii si investitiile alocate consiliilor judetene, potrivit lui Baltazar.

De asemenea, acesta considera ca intalnirea cu Anca Boagiu este legata de faptul ca „nu exista niciun alt domeniu cu probleme mai mari decat transporturile, mai ales in perioada de iarna”. Pe fondul intemperiilor, apar tot felul de probleme si ies la lumina lucrarile de infrastructura de calitate indoielnica ce s-au realizat pe bani publici, considera analistul.

Convocarea ministrului Funeriu ar avea legatura cu Legea Educatiei, care trebuie sa primeasca in curand un verdict din partea Curtii Constitutionale, a mai spus Baltazar

La ora 13:15, premierul a avut o intalnire cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pe tema reformei sistemului educational, modernizarii sistemului de cercetare, dezvoltare si inovare.

De asemenea, a discutat si despre prioritatile majore ale ministerului pentru 2011 in ceea ce priveste investitiile si absorbtia fondurilor europene.

Tot luni, de la ora 14:15, seful Guvernului a avut o intalnire de lucru cu Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, privind prioritatile majore pentru 2011 in domeniile absorbtiei fondurilor europene si investitiilor.

De la 15:15, premierul a avut o intalnire si cu Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, pentru a discuta despre prioritati majore pentru 2011 in domeniile absorbtiei fondurilor europene si investitiilor.