- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Productia de energie electrica a scazut cu 7% de la inceputul anului

27 Mar, 11:43 • Redactia DailyBusiness
Productia locala de energie electrica a scazut cu 7,1% de la inceputul anului pana pe 23 martie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform unor date publicate vineri de Transelectrica.
Productia de energie electrica a scazut cu 7% de la inceputul anului

De asemenea, in perioada mentionata, s-a redus si consumul de energie electrica, respectiv cu 9%.

Productia de energie electrica a insumat anul trecut 64.772 GWh, cu 5,5% mai mult decat in anul precedent, potrivit unor date provizorii ale Transelectrica.

Carbunele continua sa fie principala sursa pentru producerea energiei, cu o pondere de 42,5% in total, la fel de mare ca si in 2007. Pe locul 2 s-au plasat sursele hidro, cu un procent de 26,4%, smilar cu cel din anul precedent.

Energia din surse nucleare a avansat anul trecut pe locul 3, cu o pondere de 17,3%, in crestere cu 4 puncte procentuale fata de ponderea detinuta in 2007 in totalul productiei.

In schimb, energia produsa pe baza de hidrocarburi a coborat pe locul 4. Aceasta a generat anul trecut 14% din totalul productiei, in scadere cu 4 puncte procentuale fata de ponderea din 2007.

Productia de energie eoliana a urcat usor in 2008, pana la 11 GWh, de la 7 GWh cat a fost in 2007, reprezentand insa doar 0,02% din totalul productiei.

Principalii producatori de energie electrica din Romania sunt Termoelectrica, cele 3 complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Hidroelectrica si Nuclearelectrica.