COMPANII, FINANTE-BANCI

Rata de absorbtie a fondurilor europene a crescut cu 32% in primele 5 luni

03 iunie 2013, ora 16:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
teodorovici.jpg
Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la sfarsitul lunii mai la 15,18%, a anuntat luni Ministerul Fondurilor Europene.

In acelasi timp, suma totala atrasa de Romania din fondurile structurale si de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfarsitul lunii mai, in crestere cu 32% fata de valoarea inregistrata in decembrie 2012, respectiv cu 103% fata de aprilie 2012.

"Rata de absorbtie a fondurilor europene si, implicit, valoarea fondurilor atrase de Romania au crescut cu 32% in acest an fata de sfarsitul anului trecut. Totodata, rata de absorbtie este in prezent dubla fata cea inregistrata la sfarsitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstreaza ca masurile adoptate in aceasta perioada de Guvernul Romaniei au avut impact. Ministerul Fondurilor Europene si celelalte institutii ale statului roman implicate in utilizarea banilor europeni vor continua sa implementeze toate masurile necesare pentru a asigura accelerarea ratei de absorbtie a fondurilor UE", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (foto).

In ultimele zile din luna mai, Comisia Europeana a rambursat Romaniei noi fonduri in valoare de aproximativ 155 de milioane de euro.Suma mentionata a fost incasata prin intermediul a trei programe: Programul Operational Sectorial Mediu ľ peste 116,4 milioane de euro, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane ľ peste 37,7 milioane de euro, respectiv Programul Operational Asistenta Tehnica ľ aproximativ 0,7 milioane de euro.

Citeste si
Ponta despre Teodorovici: Mai bine un optimist decat un pesimist la absorbtia fondurilor UE
Beneficiarii de fonduri europene vor incasa peste 1,4 mld. lei pana pe 7 iunie
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 16 Iulie 2020, 03:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter