- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Revizie generala: Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals isi intrerup activitatea intre 20 septembrie – 1 noiembrie

20 Sep, 18:32 • Redactia DailyBusiness
Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, isi vor intrerupe activitatea de profil in perioada 20 septembrie - 1 noiembrie pentru realizarea lucrarilor aferente reviziei generale programate.
Revizie generala: Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals isi intrerup activitatea intre 20 septembrie - 1 noiembrie

In aceasta perioada, cele doua companii vor asigura livrarile de produse catre clienti din stocurile proprii, au anuntat reprezentantii Rompetrol.

„Este o operatiune normala si respecta legile in vigoare privind functionarea unei rafinarii, fiind necesara imbunatatirii echipamentelor si a tehnologiilor de fabricatie (eficientizarea productiei, reducerea consumurilor energetice si implicit, reducerea semnificativa a emisiilor de noxe)”, a declarat Arman Kairdenov, director general Rompetrol Rafinare.

„Prin implementarea a 61 de noi proiecte, sunt create toate premisele necesare atingerii de catre rafinaria Petromidia a unei capacitatii de procesare de 5 milioane de tone de materie prima in 2012” , a adaugat Arman Kairdenov.

Lucrarile vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, fiind implicate un numar de 25 de firme subcontractoare, cu peste 2.500 de oameni si cu diferite specializari: mecanica, electrica, automatizari, constructii civile, spalari, tratamente anticorozive etc.

Finalizarea acestora va determina atat o crestere a calitatii produselor in conditii de cost redus si cu un indice de disponibilitate mecanica a instalatiilor de peste 97 %.

Astfel, in perioada 20 septembrie – 1 noiembrie se vor realiza lucrari de control nedistructiv, reparatii, teste de presiune la 600 de utilaje si 2.000 de conducte, care vor fi ulterior autorizate in acord cu reglementarile nationale si internationale in vigoare. In acelasi timp, se vor integra in instalatiile celor doua companii peste 400 de echipamente si dispozitive noi. Ultima revizie generala a avut loc in octombrie 2005.

Rompetrol Rafinare a inregistrat in perioada 2005 (data ultimei revizii generale) – primul semestru 2010 o crestere semnificativa a cifrei de afaceri, de la 2,15 miliarde de dolari la 3,2 miliarde de dolari in 2009 si 1,76 miliarde de dolari in prima jumatate a acestui an, o majorare a cantitatilor de materie prima procesata, de la 3,25 milioane tone in 2005 la peste 4 milioane tone in 2009 si respectiv 1,95 milioane tone in primul semestru din 2010.

In perioada 2005 – iulie 2010, volum total de produse exportate de Rompetrol Rafinare a fost de peste 8,5 milioane tone, iar contributia acesteia la bugetul de stat s-a ridicat la peste 5,1 miliarde de dolari.

Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare S.A. si cele ale subsidiarelor Rompetrol Petrochemicals S.R.L., Rom Oil S.A., Rompetrol Downstream S.R.L. si Rompetrol Logistics S.R.L. (impreuna cu subsidiara Rompetrol Gas S.R.L.).