- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rolls-Royce, comenzi noi de peste 1.7 mld. $ pentru motoare de avion, service si suport pentru flote civile si militare

27 Jul, 10:44 • Redactia DailyBusiness
Rolls-Royce, compania globala de sisteme de putere, a primit comenzi noi in valoare de 1,7 miliarde de dolari in timpului expozitiei aeriene de la Farnborough, pentru motoare de avion si pachete de service si suport pentru flote civile si militare.
Rolls-Royce, comenzi noi de peste 1.7 mld. $ pentru motoare de avion, service si suport pentru flote civile si militare

Doua avioane cu motoare Rolls-Royce au debutat la Farnborough – Boeing 787 Dreamliner si Airbus A400M, a anuntat compania.

Compania a castigat comenzi totalizand mai mult de 1 miliard de dolari pentru propulsarea a 17 avioane Airbus A330s ale companiei nationale a Rusiei, Aeroflot si Garuda Indonesia Airlines. Ambele contracte includ acorduri de service pe termen lung de tip TotalCare. In plus, Garuda a prelungit un contract de service pentru motoarele sale Trent 700, iar Sichuan Airlines a comandat un pachet de servicii pe 12 ani pentru motoarele sale Trent 700.

Consortiul International Aero Engines, in care Rolls-Royce este unul din principalii parteneri, a primit comenzi pentru motoare V2500 de la companiile Yemenia, China Southern si Vietnam Airlines, cu o valoare pentru Rolls-Royce de aproximativ 470 milioane de dolari.

Divizia aerospatiala de aparare a Rolls-Royce a anuntat un contract pentru suportul flotei fortelor aeriene canadiene de avioane CC-130J fleet, evaluat la peste 70 milioane de dolari, se arata in comunicatul companiei.

Rolls-Royce, un furnizor pe plan mondial de sisteme si servicii de putere cu utilizare la sol, pe mare si in aer, si-a stabilit o pozitie puternica pe pietele globale – in domeniile aerospatial civil si de aparare, precum si in sectoarele maritim si energetic.

In 2009, Rolls-Royce a investit 864 milioane lire in cercetare si dezvoltare. Veniturile anuale s-au cifrat la 10,1 miliarde lire anul trecut, dintre care aproape jumatate au provenit din servicii.