COMPANII, BURSE

Romcarbon vrea sa devina lider european in domeniul reciclarii peste 7 ani (Update 1)

30 mai 2008, ora 13:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Ileana Banucu, director general Romcarbon Buzau, estimeaza ca societatea va inregistra un profit brut de 9 mil. lei (circa 2,4 mil. euro) anul acesta
Ileana Banucu, director general Romcarbon Buzau, estimeaza ca societatea va inregistra un profit brut de 9 mil. lei (circa 2,4 mil. euro) anul acesta
Romcarbon Buzau si-a propus sa devina lider european in domeniul reciclarii peste 7 ani, prin intermediul celor 3 companii din domeniu in care detine pachete de actiuni, a declarat Ileana Banucu, directorul general al companiei.
Compania buzoiana intentioneaza sa aduca cele 3 firme din industria verde, Green Tech, Green Fiber si Green Wee, la cota Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cat mai repede posibil.

Green Tech, cel mai mare reciclator de mase plastice din Romania si sud-estul Europei, are capacitatea de a recicla 40% din ambalajele PET introduse pe piata locala, conform lui Banucu.

Compania Green Tech este prezenta de doi ani si in Serbia si Macedonia, unde s-au infiintat noi unitati.

Participatia Romcarbon in cadrul Green Tech se ridica la 24,5%, aceasta companie raportand in 2007 un profit brut de 487.000 lei.Green Fiber prelucreaza fulgii obtinuti in urma reciclarii PET-urilor de la Green Tech cat si fulgi din import. In urma acestui proces rezulta produse cu aplicatii in industria netesutelor, in industria textilelor cat si in utilizari speciale (ignifuge si antibacteriene).

Green Fiber si-a propus sa devina cel mai important producator de fibre sintetice din Europa, prin atingerea in 5 ani a unei capacitati de productie de 100.000 tone anual si un numar de 600 de angajati. Romcarbon detine la aceasta societate 20,16% din capitalul social. Green Fiber a inregistrat in 2007 un profit brut de 5,7 milioane lei.

Green Weee, companie controlata de Romcarbon in proportie de 72%, este specializata in tratarea deseurilor electrice si electronice si va incepe sa functioneze din septembrie.

Romcarbon Buzau este specializata in productia de filtre de aer, de ulei, de combustibil si filtre industriale, de carbune activ, materiale de protectie a cailor respiratorii, ambalaje de polietilena, tevi si tuburi PVC, ambalaje pentru industria alimentara si saci din polipropilena.

Datorita intrarii de noi producatori auto pe piata locala, ponderea filtrelor auto in business-ul total al Romcarbon se va dubla, de la 6,42%, nivel inregistrat anul trecut, la 12% in 2009.

Romcarbon intentioneaza sa se extinda in regiune cu productia de ambalaje pentru industria alimentara. Astfel, va pune in functiune din 2009 o noua unitate de produs tavite de polistiren expandat in Ucraina.

Societatea buzoiana estimeaza ca va trece pe profit in 2008, dupa ce anul trecut a raportat pierderi de 974.000 lei (292.000 euro). Ileana Banucu, directorul general al Romcarbon, explica rezultatul negativ de anul trecut prin piederile financiare de 5,3 milioane lei (1,59 milioane euro).

Directorul general al Romcarbon estimeaza un profit brut de 9 milioane lei (circa 2,4 milioane euro) pentru acest an, si un profit brut consolidat de 11 milioane lei (circa 3 milioane euro). Cifra de afaceri a Romcarbon Buzau ar putea ajunge in 2008 la 90,6 milioane lei ( circa 24,7 milioane euro), potrivit estimarilor Ilenei Banucu.

Romcarbon Buzau intra de vineri la cota BVB (Articol initial)

30 mai 2008, ora 09:06 
bursa-redactie-micaaaaaaaaa.jpg
Actiunile producatorului de mase plastice Romcarbon Buzau (ROCE) trec de vineri pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), unde vor fi tranzactionate la categoria a II-a, in prezent ele fiind jucate pe piata Rasdaq.
Consiliul BVB aprobase in sedinta din 7 mai admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a actiunilor Romcarbon Buzau si Uztel Ploiesti, la categoria a doua, si admiterea unor obligatiuni municipale emise de primariile Hunedoara si Targu Mures.

Romcarbon are un capital social de 18,65 miloane lei, divizat in 186,46 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei/actiune.

Principalii actionari ai Romcarbon Buzau sunt Living Plastic Industry, cu o detinere de 32,52%, Unitai International Corporation, cu 20,63%, si Eastern Eagle Fund Ltd, cu 18,40%.Actiunile Romcarbon Buzau sunt listate in prezent la categoria a doua a pietei Rasdaq, sub simbolul ROCE. Compania are o capitalizare de 185,52 milioane lei (50,55 milioane euro), data de cotatia de 0,9950 lei, inregistrata in sedinta din 23 mai.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter