- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Romgaz: Investitii de 850 mil. lei in 2008, in scadere usoara fata de anul trecut

08 Apr, 13:56 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de gaze detinut de stat, Romgaz, si-a stabilit pentru acest an investitii de 850 mil. lei (circa 200 mil. euro), in scadere cu 1,4% fata de investitiile realizate anul trecut,potrivit datelor companiei, citate de NewsIn.
Romgaz: Investitii de 850 mil. lei in 2008, in scadere usoara fata de anul trecut

Investitiile realizate de Romgaz in anul 2008 au fost in valoare de 862 de milioane lei (234 milioane euro).

„Bugetul de investitii pe anul 2009 este de 850 milioane de lei, cheltuielile fiind orientate in proportie de 85,80% spre lucrari, 9,85% produse si 4,35% pentru servicii”, au spus reprezentantii companiei.

Ei au precizat ca principalele obiective de investitii constau in cercetare geologica prin lucrari de seismica si foraj de explorare in vederea descoperirii de noi zacaminte de gaze naturale in blocurile aflate in concesiunea Romgaz.

De asemenea, investitiile alocate pentru acest an vizeaza si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a instalatiilor de suprafata din campurile de gaze naturale aflate in productie.

In plus, Romgaz va efectua investitii si pentru modernizarea depozitelor subterane de gaze naturale existente in exploatare si lucrarilor pentru dezvoltarea de noi depozite.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii. Anul trecut, compania a avut o productie de 5,850 miliarde metri cubi gaze, in scadere cu 0,75% fata de 2007.