- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rompetrol a investit 2 mil. dolari intr-o tehnologie de mediu

21 May, 14:56 • Redactia DailyBusiness
Grupul Rompetrol a investit circa 2 mil. $ intr-o tehnologie proprie de neutralizare si eliminare a deseurilor periculoase, prin divizia sa de servicii ecologice, Ecomaster, a informat miercuri compania.
Rompetrol a investit 2 mil. dolari intr-o tehnologie de mediu

Intr-o prima faza, scopul acestei tehnologii este de a elimina cele 120.000 tone de gudroane acide „istorice” de la Rafinaria Vega din Ploiesti, proces care se va incheia la sfarsitul anului 2009, potrivit reprezentantilor Rompetrol.

In paralel, Ecomaster va oferi si altor companii romanesti o alternativa locala avantajoasa la tehnologiile dezvoltate si implementate in SUA sau vestul Europei.

„Programul de investitii de mediu al Ecomaster pentru perioada 2008-2009 va ajunge la aproximativ 5,5 milioane dolari, constituind un avantaj competitiv decisiv in pozitionarea companiei ca lider al pietei de servicii integrate de gestiune a deseurilor industriale”, a declarat Romulus Ilie, director general Ecomaster.

Ecomaster Servicii Ecologice furnizeaza servicii de ecologie industriala unui numar de peste 300 companii din domeniul petrolier, industria constructoare de masini si industria chimica.

Serviciile oferite de Ecomaster includ prelucrarea namolurilor petroliere acide si a reziduurilor industriale solide, modernizarea si exploatarea statiilor de epurare a apelor uzate industriale, remedierea siturilor contaminate, o retea nationala de colectare a uleiurilor uzate si consultanta specializata in domeniul protectiei mediului.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 10 milioane de dolari in 2007 si estimeaza dublarea acesteia pana la sfarsitul lui 2009.