COMPANII

Rosia Montana mai poate astepta. Cererea de aur, la minimul ultimilor 4 ani

14 noiembrie 2013, ora 17:44   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
aur.jpg
Cererea mondiala de aur a scazut in trimestrul al treilea la minimul ultimilor patru ani, dupa ce declinul pretului metalului pretios a dezamagit investitorii, potrivit datelor Consiliului Mondial al Aurului.

Cererea a totalizat 869 tone la nivel global in trimestrul al treilea, in declin cu 21% fata de perioada similara a anului anterior si minimul incepand cu trimestrul al treilea din 2011, noteaza Consiliul Mondial al Aurului, citat de Mediafax.

Datele furnizate de organizatie acopera tranzactiile cu lingouri, menede, fonduri de investitii listate la bursa si cu active legate de industria aurului, precum si cererea din partea bijutierilor, producatorilor de electronice si achizitiile bancilor centrale.

"Este putin probabil sa mai obtii randamente la fel de mari precum cele din ultimul deceniu. Tehnic, perioada de crestere sustinuta s-a incheiat", a declarat directorul operational pentru investitii al Consiliului Mondial al Aurului, Marcus Grubb.Pretul unei uncii troy de aur se afla in scadere cu 24% fata de inceputul anului, la 1.271 dolari, dupa ce incepand din 2001 a crescut in fiecare an.

Proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana a primit luni un raport de respingere din partea comisiei speciale constituite in Parlament. Ulterior, premierulVictor Pontaa declarat ca proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru care urmeaza a fi elaborata de Legislativ. Astfel, e doar o chestiune de timp pana cand exploatarea de la Rosia Montana va incepe.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) asteapta adoptarea rapida a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana sa poata demara in prima parte a anului 2014.

"Apreciem concluzia Comisiei, care recomanda completarea cadrului legislativ actual din Romania cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare. Asteptam adoptarea rapida a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana sa poata demara in prima parte a anului 2014", au declarat oficialii RMGC.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
elena Kavacs a spus:
15/11/2013 07:59
Aseara ma uitam la stirle Pro TV si era un titlu mare, SARACIA SE IMPARTE IN ROMANIA.
Foatre ciudat, am vazut o legatura intre titlul mare al acelei emisiuni si Rosia Montana, si sa va spun ce legatura am vazut .
RMGC, vrea sa investeasca , nu sa saraceasca.
Dar saracia din Romania o fac cei din salvati Rosia.
 
Mara Silviu a spus:
15/11/2013 14:20
... "saracia o fac cei din salvati Rosia"- spune elena Kavacs
Imi pare bine ca am aflat de la ea ca suntem saraci din cauza prea putinilor oameni inteligenti si revoltati care au iesit in strada...
Ce bine ar fi daca acestia ar putea sa aiba Romania lor, saraca si fara "investitori strategici", si ea tara ei, imbogatita pesemne de RMGC si Chevron, caci acestia desigur asta isi doresc, bunastarea elenei
Din pacate Romania e una singura iar, eu cel putin, reneg ignorantii si naivii care o trag in jos
 
Andrei a spus:
03/12/2013 16:01
pretul aurului nu este sigur nicodata tocmai de aceea statul ar trebuii sa lase investitorii sa isi asume toate riscurile
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 01:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter