COMPANII

Rosia Montana: Protest pe traseul Piata Universitatii - Guvern (Galerie Foto)

01 septembrie 2013, ora 19:50, autor(i): Andra Troasca   | 12 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1.jpg
Cateva mii de persoane protesteaza in Bucuresti impotriva proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana. Manifestatia a pornit din Piata Universitatii si a ajuns la Guvern.

Manifestantii s-au adunat duminica incepand de la ora 17.00, in Piata Universitatii.

Ulterior, numarul lor s-a marit pana la cateva mii. Circulatia pe Bulevardul Magheru pana la Piata Romana este blocata complet. De asemenea, a fost blocata circulatia pe Bulevardul Lascar Catargiu, in sensul de mers de la Piata Romana catre Piata Victoriei. Multimea a inceput sa se deplaseze catre sediul Guvernului, flancata de jandarmi.

In jurul orei 20.20, Piata Victoriei a fost ocupata de protestatari.Acestia purtau pancarte impotriva proiectului de exploatare miniera, fluturau steaguri ale Romaniei si scandau.
Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria

Printre lozincile scandate:"Uniti salvam Rosia Montana"; "Ponta, nu uita va veni si vremea ta"; "Cinste lor, cinste lor, cinste rosienilor"; "Nu corporatia face legislatia"; "Nu mai stati pe Facebook"; "Daca va pasa iesiti din casa"; "Tradarea de tara in aur se masoara"; "Strada e a noastra, cianura e a voastra"; "Vrem ape curate, nu cianurate"; "Sariti cu totii si strigati tare ca Romania nu e de vanzare"; "Presa romana, plina de cianura"; "PDL si USL fura prin rotatie".

Dupa ora 21, protestatarii au refacut marsul in sens invers, pornind din Piata Victoriei catre Universitate, unde au ramas in strada, pe Bulevardul Magheru, pana in jurul orei 3.00 dimineata.

Proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din zona Rosia Montana a fost aprobat marti de Guvern si urmeaza sa fie trimis Parlamentului spre aprobare.

Exploatarea ar urma sa inceapa in noiembrie 2016, dupa ce planul urbanistic zonal va fi aprobat pana la sfarsitul acestui an, iar participatia statului ar creste cu inca 5,69%, la 25% din actiuni, dar conditionat de emiterea la timp a tuturor autorizatiilor, potrivit unuidraft al Acordului intre Guvern, Gabriel Resources si Rosia Montana Gold Corporation pentru inceperea exploatarii.

Investitorul ar urma sa plateasca Guvernului o redeventa de 6% din valoarea productiei, statul avand optiunea de a solicita companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) ca plata redeventei sa se faca in natura, conform proiectului.

Cititi si
Rosia Montana, un nou "caz Petrom"? De ce vrem sa vindem aurul pentru o redeventa de 6%
68% din romani cred ca autoritatile ar trebui sa promoveze proiectul Rosia Montana
Ponta: Votul meu de deputat va fi impotriva proiectului Rosia Montana
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
popescu a spus:
01/09/2013 21:12
Citeva mii de romani ? nu se poate, incep romanii sa se trezeasca din somn ?
 
Andreea a spus:
01/09/2013 21:48
de ce sa blochezi o strada ca la sute de kilometri distanta niste oameni disperati sa ramana ai nimanui, fara locurile de munca la care tanjesc de ani de zile?
 
Mircea Serban a spus:
01/09/2013 22:27
Cluj:
https://www.youtube.com/watch?v=oNxTVl2LbSc
 
CD a spus:
01/09/2013 22:32
Andreea (&Co) tata, astea-s intrebari grele, nu-ti mai bate tu capsorul cu ele... Daca n-ai priceput pana acum, in 15 ani, e clar ca nu exista nicio speranta sa pricepi nici de-acum incolo.
 
Stela a spus:
01/09/2013 23:02
Andreea esti vanduta RMGC-ului! Oamenii de acolo doresc ca statul roman sa exploateze zacamantul prin minerit traditional. S-ar crea locuri de munca, ar ramane aur si pt generatiile viitoare, nu s-ar face cadou RMGC-ului! Daca se aproba proiectul, zona va deveni de nelocuit pentru macar 200 de ani. Vom plati daune Ungariei pt poluarea raurilor, prin infestarea panzei freatice. Daca nu esti din zona, de ce aperi proiectul?
 
Pagini: 123
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter