COMPANII

Rusia nu mai vrea sa fie dependenta de materiile prime

18 aprilie 2013, ora 10:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dmitri Medvedev.jpg
Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri ca va premia pe oricine va gasi o metoda de a scapa economia Rusiei de dependenta de materiile prime, in urmatorii cativa ani.

"Nu pot sa nu fiu de acord ca modelul materiilor prime a dus tara intr-o fundatura. Obiectivul nostru este sa lasam in urma acest model. Daca oferiti o varianta care ar ajuta sa scapam de acest model in urmatorii cativa ani, v-as nominaliza pentru un premiu de stat. Dar nu cred ca exista o astfel de versiune", a afirmat Medvedev in Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului, unde a prezentat activitatea din ultimele 12 luni a Guvernului.

El a raspuns astfel criticilor deputatilor referitoare la economia care se bazeaza pe exploatarea materiilor prime.

Medvedev a aratat ca modelul economic bazat pe materii prime a evoluat in ultimele decenii, conform Mediafax.Economia Rusiei risca sa intre in recesiune la toamna, daca nu sunt luate urgent masuri de stimulare, a avertizat vineri ministrul Economiei, Andrei Belousov.

"Vom propune masuri de stimulare", a spus Belousov, adaugand ca in caz contrar economia va ajunge pana in toamna la crestere zero.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut guvernului de la Moscova sa pregateasca un plan de stimulare a economiei, dupa ce un ministru a avertizat ca tara ar putea intra in recesiune din cauza reducerii investitiilor derulate de companii si a cererii pentru exporturi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 Martie 2021, 11:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter