- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Saint-Gobain Glass Romania are un nou director general

16 Feb, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Echipa de management Saint-Gobain Glass Romania are un nou lider dupa numirea ca director general a lui Jerome Lionet (foto).
Saint-Gobain Glass Romania are un nou director general

Predarea stafetei a avut loc la mijlocul lunii ianuarie 2012, a anuntat joi compania.

„Primul director general al Saint-Gobain Glass Romania era francez. I-a urmat un roman, iar acum eu urmez acelui roman”, a declarat Lionet.

Jerome Lionet, in varsta de 39 de ani, a urmat cursurile unor scoli tehnice franceze de traditie, fiind absolvent al Ecole Polytechnique, apoi al Ecole Nationale Superieure des Mines din Paris.

Cariera sa a inceput in industria constructiilor navale militare. A urmat alaturarea la Grupul Saint-Gobain, in urma cu mai mult de 10 ani.

Noul director general al Saint-Gobain Glass Romania a lucrat in ultimii opt ani in pietele emergente din regiune, in diverse companii si proiecte ale grupului Saint-Gobain.  Responsabilitatile sale profesionale l-au purtat din Polonia in Rusia, din Orientul Mijlociu in Africa de Nord si din Turcia in Romania si alte tari central-europene.

Infiintat in Franta in anul 1665, grupul Saint-Gobain opereaza in prezent in 64 de tari si numara aproape 190.000 de angajati la nivel mondial.  Vanzarile s-au ridicat in 2010 la 40,1 miliarde de euro.

In Romania, Saint-Gobain grupeaza cinci societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber, Saint-Gobain Glass Romania, Saint-Gobain Abrazivi, MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1.000 de angajati si opereaza unsprezece unitati de productie in sase situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare si Turda.