COMPANII, BURSE

Sameday Courier a înregistrat o creştere a veniturilor cu 25% în 2015

08 februarie 2016, ora 15:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier
Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier
Sameday Courier (simbol bursier SDAY), primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO, a anunţat o creştere majoră a veniturilor realizate în 2015.

Astfel, veniturile înregistrate de Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, au fost mai mari cu peste 25% faţă cele din anul precedent, ajungând la 8,60 milioane lei (în comparaţie cu cele 6,88 milioane lei contabilizate în 2014).

Această dezvoltare organică s-a bazat pe un model de business eficient, având în vedere că nu a avut niciun impact asupra activelor circulante și, implicit, asupra cash-flowului companiei, care s-au păstrat la același nivel din anul 2014. 

„Este o creştere sănătoasă, aşezată pe mai mulţi piloni. Unul dintre ei este creşterea generală a pieţei de curierat, dublată de o reaşezare a acestei industrii după dispariţia sau evoluţiile unor jucători. Evoluţia Sameday Courier reprezintă o creştere peste media pieţei”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier.Rata de profit realizată de companie în anul 2015 a fost de 5,5%, după ce profitul brut a ajuns la 460.000 de lei anul trecut.  Creșterea profitului s-a produs în condițiile în care compania a realizat investiții operaționale importante.

Ca urmare a acestor investiții, s-a înregistrat o creștere semnificativă a activelor imobilizate, care au trecut de la 192 de mii lei în 2014 la 423.000 lei în 2015. De asemenea, capitalurile proprii au crescut cu un procent de peste 4%, ajungând la o valoare de 580.000 de lei.


„Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei şi un profit brut de 1,6 milioane lei în urma investițiilor făcute în anul 2015. Astfel, estimăm că Sameday Courier va atinge o rată de profit de 14,5% în 2016, în condițiile în care rata de profit normalizată pentru anul 2015 a fost de 8,2%”, a spus Lucian Baltaru, General Performance Manager.

Potrivit managementului executiv al companiei, la Sameday Courier vor continua investiţiile semnificative în tehnologie, pentru a susţine evoluţia solidă a business-ului.

„Avem în vedere să continuăm extinderea operațiunilor pe platforma Lokko - unde am trecut de cifra de 50.000 de comenzi procesate, să facem în permanență up-grade-uri la sistemele software utilizate de noi, dar şi investiţii pe zona de hardware, acestea constând în palm-uri şi imprimante mobile, proiect demarat anul trecut”, a mai afirmat Baltaru.
 

În prezent, capitalizarea bursieră a Delivery Solutions SA este de 7,6 milioane lei, preţul pe acţiune fiind de 7,6 lei. Volumul tranzacţiilor realizate cu acţiuni Sameday Courier până în acest moment este de 1,12 milioane lei, cu o medie zilnică de 7.900 lei. Free-float-ul (cota din capital disponibilă spre tranzacţionare în mod public, în cadrul unei burse de valori) a depăşit 12 procente.

„Rezultatele sunt mulțumitoare, ținând cont că am investit peste așteptări, în principal a trebuit să ne amenajam un nou sediu capabil să facă față în mod optim volumelor în creștere. La fel ca anul trecut, intenţionăm şi în acest an să propunem acţionarilor un randament al dividendului net distribuit sensibil superior randamentului net al depozitelor bancare. Piaţa de curierat creşte, impulsionată de dezvoltarea comerţului on-line, iar Sameday Courier are deja o tradiţie în acest domeniu. Sunt însă și provocări ce țin de gestionarea creșterii și de evoluțiile competiționale curente. Ne interesează creșterea, însă, dacă nu intervin oportunități excepționale, obiectivele anului 2016 sunt în principal legate de calitatea serviciilor și de profitabilitate”, a mai precizat Octavian Bădescu, fondator și acționar majoritar al companiei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Luni, 21 Mai 2018, 15:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter