- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Schneider Electric construieste o centrala de energie fotovoltaica din sudul Italiei

13 Oct, 14:19 • Redactia DailyBusiness
Compania Schneider Electric, lider in domeniul energiei si al infrastructurii, va construi o o centrala de energie fotovoltaica in regiunea Puglia, Italia, conform societatii.
Schneider Electric construieste o centrala de energie fotovoltaica din sudul Italiei

Centrala fotovoltaica va produce anual 56 GWh, ceea ce asigura necesitatile unui oras de 40.000 de locuitori, fara insa cele 28.000 tone de emisii de carbon pe care le-ar produce o fabrica bazata pe arderea combustibililor fosili (hidrocarburi, carbune, petrol sau gaze naturale).

Cu o putere totala de 43MW la capacitate maxima, parcul va cuprinde 600.000 de panouri solare pe o suprafata de 1 km patrat.

Schneider Electric va implementa o solutie integrata si va actiona drept unic contractor pentru managementul fabricii Aes Sole Italia. Produsele si serviciile sale acopera toate cerintele, de la generarea curentului pana la intretinerea retelei electrice, incluzand: studii de inginerie, managementul proiectului si al constructiilor, aprovizionarea si construirea unor structuri mecanice, substatii pentru conversia energiei electrice si pentru conectarea acestora la reteaua electrica, implementarea sistemului general de monitorizare a productiei de energie, imprejmuirea, controlul accesului si supravegherea video, precum si servicii de operare si intretinere.

Schneider Electric a realizat venituri din vanzari in valoare de peste 15,8 miliarde de euro. Compania este prezenta in 100 de tari si are peste 100.000 de angajati.