COMPANII

Sindicat: Bechtel continua disponibilizarile, raman 300 de muncitori pentru zona Campia Turzii-Turda

11 februarie 2010, ora 09:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Compania americana Bechtel continua disponibilizarile pe santierul Autostrazii Transilvania, cu exceptia a 300 de muncitori care vor lucra pe portiunea Campia Turzii-Turda, sustin reprezentantii sindicatului din cadrul Bechtel, care ameninta cu proteste.
Liderul sindicatului din cadrul Bechtel, Mihai Lup, a declarat, miercuri seara, la finalul celor trei ore de discutii cu conducerea Bechtel, ca reprezentantii companiei doresc continuarea disponibilizarilor colective intrucat nu s-au primit datoriile de la statul roman, scrie Mediafax.

"Conducerea Bechtel a refuzat sa amane decizia de disponibilizare colectiva, invocand faptul ca nu au primit datoriile de la CNADNR. Vor sa continue cu concedierea colectiva a circa 1.600 de persoane si sa pastreze doar 300 de angajati pentru lucrarile la portiunea de 10,2 kilometri de la Campia Turzii la Turda", a spus Lup.

Potrivit acestuia, sindicalistii pregatesc actiuni de protest in cazul in care se va ajunge la disponibilizari, actiuni care vor culmina cu blocarea de drumuri si chiar a Autostrazii Transilvania."Noi nu ne lasam oamenii sa fie concediati. Bechtel a continuat santajul la adresa Guvernului, iar noi vom protesta inclusiv prin blocarea drumurilor si chiar a Autostrazii Transilvania", a spus Mihai Lup.

Acesta a precizat ca, in cursul saptamanii viitoare, sindicalistii de la Bechtel vor incerca sa discute cu oficialii Ministerului Transporturilor pentru a primi un raspuns ferm in ceea ce priveste asigurarea finantarii pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania.

Constructorul Autostrazii Brasov-Bors (Transilvania), compania Bechtel, a anuntat, saptamana trecuta, ca ar putea face concedieri colective din cauza neonorarii datoriilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in valoare de 214 milioane de euro.

Pe de alta parte, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj anunta ca ia in calcul actionarea in instanta a companiei americane Bechtel, sustinand ca procedura de concediere colectiva a tuturor angajatilor nu respecta prevederile legale.

Conducerea Bechtel si reprezentantii sindicatelor au convenit, luni, continuarea, in acest an, a lucrarilor pe portiunea Campia-Turzii - Turda, in lungime de 10,2 kilometri, cu conditia asigurarii finantarii.

Bechtel a inaugurat, la 1 decembrie, primii 42 de kilometri ai autostrazii Transilvania, respectiv tronsonul 2B Turda-Gilau.

Pentru 2010, autoritatile au anuntat ca vor sa finalizeze, daca va exista finantare, tronsonul Turda-Gilau, prin construirea celorlalti 9,4 kilometri, viaductul de la Suplacu de Barcau, in lungime de 2 kilometri, si alti 18 kilometri intre localitatile Dolea si Sarsig, din Bihor, pe sectiunea 3C a autostrazii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 05:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter