COMPANII

SRI a sesizat DIICOT cu privire la subminarea economiei in cazul firmei lui Ioan Niculae

05 ianuarie 2012, ora 09:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
SRI a sesizat DIICOT cu privire la subminarea economiei nationale in cazul firmei InterAgro a lui Ioan Niculae (foto), in aceasta cauza fiind cercetate penal 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Autoritatatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), au declarat, miercuri seara, surse judiciare, citate de Mediafax.


Potrivit surselor citate, persoanele vizate in acest caz au fost monitorizate de Serviciul Roman de Informatii (SRI), care ulterior a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Potrivit DIICOT, "in sarcina invinuitilor se retine ca au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 de dolari patrimoniului SNGN Romgaz SA si bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national".

Procurorii au mai precizat ca activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare de catre societatea comerciala a unor cantitati considerabile de gaze naturale, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de SNGN Romgaz SA, obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, "cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate".Ioan Niculae a fost citat initial de procurorii DIICOT in acest dosar pe 29 decembrie 2011, dar a motivat ca nu se poate prezenta la audieri, au precizat sursele citate.

De asemenea, in 28 decembrie au fost citate pentru audieri 20 de persoane cercetate in acest dosar, iar in 29 decembrie alte 15 persoane. Dupa audierile din 28 decembrie, in seara aceleiasi zile, cei 15 invinuti si avocatii acestora au anuntat ca nu se pot prezenta la DIICOT.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter