COMPANII

"Steaua Romana" Campina a trimis angajatilor notificari de concediere

27 februarie 2009, ora 11:14   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
astra2.jpg
Toti cei peste 400 de salariati ai Rafinariei "Steaua Romana" Campina au primit, joi, notificare de concediere colectiva, din cauza ca societatea a intrat in incapacitate de plata, sindicalistii amenintand ca, incepand de luni, vor picheta sediul Guvernului, potrivit NewsIn.
"Resursele financiare sunt blocate de ANAF. Concedierile colective vor avea loc din cauza situatiei economice si financiare in care ne aflam, generata in special de nereturnarea celor aproape 10 milioane de euro - TVA aferent exportului pe perioada august 2007-octombrie 2008", a declarat Gheorghe Sandu, liderul de sindicat din Rafinaria "Steaua Romana" Campina.

El a mai spus ca doua termocentrale care apartin statului, de la Iasi si Oradea, nu au platit companiei pacura pe care au cumparat-o pentru incalzire in iarna aceasta.

Recuperarea banilor de la stat ar insemna salvarea societatii, pentru ca aceste sume ar urma sa fie folosite pentru plata datoriilor si aprovizionarea cu materii prime, a explicat seful de sindicat."Pe 2, 3 si 4 martie, ne imbarcam in autobuze, mergem in Piata Victoriei, pichetam Guvernul si protestam acolo impotriva acestei tergiversari. Practic, statul este sponsorizat de Steaua Romana la ora actuala. Vrem sa ne dea inapoi resursele finainciare blocate in 2007 si 2008", a conchis Gheorghe Sandu.

Rafinaria "Steaua Romana" a fost infiintata an anul 1895, in acest moment fiind in totalitate privatizata. In primul an de functionare, 1897, rafinaria distila circa 30.000 tone titei pe an. Dupa numai 2 ani, in 1899, distila circa 95.000 tone pe an, iar inainte de 1914, circa 560.000 tone pe an.

In acest moment, rafinaria din Campina produce solventi parafinosi, carburanti Diesel de tip EURO, combustibil de uz casnic si industrial, parafina cu proprietati imbunatatite.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Marius Icatoiu a spus:
01/03/2009 14:26
Va aduc la cunostinta pe aceasta cale, ca membrii Sindicatul Tesad din S.C. Cablul Romanesc S.A. Ploiesti se solidarizeaza cu actiunile de protest ale salariatilor de la Steaua Romana Campina, rafinaria fiind un furnizor important al societatii Cablul Romanesc Ploiesti.
Marius Icatoiu
Presedintele Sindicatului Tesad
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 15:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter