- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

ARACO vrea sa dea in judecata Guvernul pentru neplata datoriilor catre firmele de constructii

23 Mar, 16:07 • Redactia DailyBusiness
ARACO vrea sa dea in judecata Guvernul pentru neplata datoriilor catre firmele de constructii, in urma solicitarilor membrilor asociatiei si ai partenerilor din tara, a declarat luni Laurentiu Plosceanu (foto), presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).
ARACO vrea sa dea in judecata Guvernul pentru neplata datoriilor catre firmele de constructii

„Guvernul si-a asumat pana in data de 15 martie plata tuturor creantelor, iar acest termen nu a fost respectat. In prezent, 70-75% din firmele de constructii care au fost active anul trecut nu au incasat pana in prezent creantele”, a declarat Laurentiu Plosceanu, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantului ARACO, un numar de 30-35% din firmele de pe piata constructiilor ar putea da faliment pana anul viitor din cauza neincasarii acestor sume.

Volumul constructiilor din Romania a inregistrat o crestere de 26%, in 2008, pana la suma de 14,3 miliarde euro, a mai spus Plosceanu.

Acesta a precizat ca de la inceputul anului, efectivele de personal ale sectorului de constructii s-au redus prin trimiterea in somaj a circa 20.000 de angajati si protejarea sociala temporara prin Casa Sociala a Constructorilor a circa 21.500 de angajati.

Asociatia Romana a Antrepenorilor de Constructii a fost infiintata in anul 1990 si se ocupa de activitatile de lobby pentru industria de constructii si mediul de afaceri din Romania, dar si de dialogul social la nivelul Guvernului, ministerelor, autoritatilor locale si partenerilor sociali sindicali.