COMPANII

Studiu: 2 din 3 romani se spala cu pasta de dinti Colgate

04 martie 2011, ora 17:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Colgate este pasta de dinti cea mai utilizata in Romania, fiind folosita in mod obisnuit de 64% dintre participantii la un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).
Pe urmatoarele locuri in topul celor mai utilizate marci de pasta de dinti se plaseaza Blend-a-Med (folosita in mod obisnuit de 10% dintre respondenti), Sensodyne (4%), Parodontax si Aquafresh (3%), Cristal, Lacalut si Signal (1%) si Glister de la Amway (0,41%).
Sursa: IRES
Sursa: IRES
De asemenea, 1% dintre respondenti au spus ca nu folosesc pasta de dinti.

Pe de alta parte, 1 din 4 participanti la studiu au spus ca nu folosesc periuta de dinti. Cel mai putin utilizat produs pentru igiena dentara este insa spray-ul de gura, folosit de doar 18% dintre respondenti.

In plus, 12% dintre participanti au spus ca nu merg deloc la dentist, in vreme ce 11% au mentionat ca merg mai rar decat o data pe an.Principalul motiv invocat de romanii care nu merg la dentist este lipsa banilor (45%), in vreme ce 27% dintre respondenti au explicat ca nu au nevoie sa mearga la dentist, iar 11% au spus ca evita stomatologul din cauza ca le e frica.
Sursa: IRES
Sursa: IRES
Studiul, efectuat pe 1-2 martie 2011 pe un esantion de 1.200 indivizi de 18 ani si peste, din mediul urban, are o eroare maxima tolerata de plus minus 2,9%.

IRES a realizat acest studiu la solicitarea Colegiulului Medicilor Dentisti din Romania, filiala Cluj.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 11 August 2020, 08:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter