- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Transelectrica va investi 1,45 mil. euro in modernizarea statiei de la Tagu Jiu Nord

24 Oct, 17:44 • Redactia DailyBusiness
Transelectrica va moderniza statia de 20kV de la Targu Jiu Nord cu investitii de circa 5,33 mil. lei (1,45 mil. euro), pentru care va organiza o licitatie deschisa, potrivit anuntului companiei de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.
Transelectrica va investi 1,45 mil. euro in modernizarea statiei de la Tagu Jiu Nord

Modernizarea statiei prevede inlocuirea celulelor de 20 kV a transformatoarelor de servicii interne, a instalatiei de tratare neutru 20kV si a cablurilor, traseelor de cabluri si instalatiei de legare la pamant, potrivit anuntului companiei, citat de NewsIn.

Contractul are o durata de un an. Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 45.000 lei si o garantie de buna executie. Acestea trebuie totodata sa prezinte o cifra medie anuala de afaceri pe ultimii 3 ani mai mare de 13,5 milioane lei.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 12 noiembrie.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica este operatorul de transport de energie electrica si de sistem din Romania.

Transelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 29 august 2006. Compania este controlata de stat, care detine prin intermediul Ministerului Economiei si Finantelor 73,70% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o detinere de 13,50%.

Transelectrica a raportat un profit net semestrial de 115,5 milioane lei (31,48 milioane euro), dublu fata de cel din aceeasi perioada din 2007, pe fondul cresterii afacerilor cu 29,5%.