COMPANII

Tusnad SA isi va majora capitalul social la 9,4 mil.lei

18 ianuarie 2008, ora 10:54 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
capital-micaaaaaaaaaaaaa.jpg
Compania hoteliera Tusnad SA Baile Tusnad (TSND) a anuntat majorarea capitalului social pana la 9,4 milioane lei (2,55 milioane euro), prin aport in numerar si incorporarea de rezerve.
Pentru splitarea actiunilor companiei, actionarii inregistrati la data de 1 februarie vor primi 25 de titluri cu o valoare nominala de 0,10 lei in schimbul unui titlu cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actualul capital social, de 998.800 lei, se va diviza in 9,988 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Pentru majorarea de capital, vor fi emise 84 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, din care 14 milioane actiuni vor fi oferite gratuit actionarilor existenti la data de inregistrare (1,4 actiuni gratuite pentru una detinuta), prin incorporarea rezervelor. Restul de 70 milioane actiuni vor putea fi subscrise de catre actionari, prin aport in numerar, la un pret egal cu valoarea nominala.

Daca dupa majorarea de capital vor mai ramane actiuni nesubscrise, va fi oferit spre subscriere administratorilor, directorului si salariatilor, un pachet de maxim 3% din numarul total de actiuni emise. Acestia vor putea subscrie actiunile la pretul de 0,11 lei/titlu, in termen de 35 de zile de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial.Dupa incheierea acestei a doua etape, actiunile ramase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere actionarilor care si-au exercitat integral dreptul de preferinta in prima etapa, la un pret egal cu valoarea nominala.

In data de 22 noiembrie 2007, actionarii companiei au aprobat o prima majorare de capital, dar pana la 9 milioane lei. Anterior s-a aprobat acordarea unei actiuni gratuite pentru una detinuta, totalul acestora fiind de 10 milioane titluri. O alta diferenta fata de actuala hotarare este ca lipsea propunerea de subscriere destinata angajatilor, in scopul fidelizarii acestora.

Compania are in prezent un capital social de 998.800 lei (271.000 euro), divizat in 400.000 actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este SIF 3 Transilvania, care controleaza 64,08% din capitalul social. Printre actionari mai figureaza SIF 5 Oltenia, cu 16,51%, si Univers Tourist SRL Baile Tusnad, cu 5,63% din totalul actiunilor.

Afacerile companiei din primele noua luni din 2007 s-au cifrat la 3,5 milioane lei (1,04 milioane euro), in crestere cu 6,8% fata de intervalul echivalent din 2006, cand acestea au fost de 3,29 milioane lei. In primele trei trimestre ale acestui an, Tusnad SA a avut un profit net de 566.000 lei, in crestere cu 42,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand acesta s-a cifrat la 397.200 lei.

Valoarea de piata a companiei este de 16,58 milioane lei (4,5 milioane euro), conform ultimei cotatii de 41,50 lei, inregistrata in sedinta din 11 decembrie. Titlurile Baile Tusnad se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul TSND.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din COMPANII
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Articole similare
Ultima ora
Duminica, 24 Februarie 2019, 08:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter