COMPANII

UE impune taxe antisubventie la importurile din China

14 mai 2011, ora 13:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
chin.jpg
Dupa o investigatie care a durat 15 luni, UE a constatat ca guvernul chinez a subventionat semnificativ industria hartiei, acordand credite ieftine, facilitati fiscale si terenuri sub pretul pietei, practici ilegale dupa standardele Organizatiei Mondiale a Comertului, informeaza Comisia Europeana.
Uniunea Europeana a impus, sambata, taxe compensatorii variind intre 4% si 12% la importurile de hartie de tipar de inalta calitate din China.

Ancheta a mai stabilit ca producatorii chinezi de hartie de calitate superioara isi exporta produsele la preturi de dumping in Uniunea Europeana, ceea ce va determina UE sa impuna taxe antidumping variind de la 8% la 35,1%, in functie de producator.

"Este pentru prima data cand luam masuri impotriva subventionarii strategice si directionate a unei industrii specifice, de catre guvernul chinez. Niciuna dintre aceste subventii nu este in concordanta cu obligatiile pe care China si le-a asumat in 2001, cand s-a alaturat Organizatiei Mondiale a Comertului", a declarat John Clancy, purtatorul de cuvant pe probleme de comert al UE, citat de Money.ro.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter