- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Un producator de pahare de cafea cere in instanta falimentul Strauss Romania

28 May, 16:28 • traian.badulescu
Producatorul de ambalaje de unica folosinta din plastic Amplast cere falimentul companiei Strauss Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de cafea, potrivit unui dosar inregistrat pe 26 mai la Tribunalul din Bucuresti.
Un producator de pahare de cafea cere in instanta falimentul Strauss Romania

Presedintele si fondatorul Amplast, Jean Jordache, a spus pentru DailyBusiness.ro ca la baza acestui demers sta o datorie „certa, determinata”, de 100.000 lei, reprezentand contravaloarea unor pahare pentru distributie de cafea, neachitata de Strauss Romania.

Potrivit datelor de pe portalul Tribunalului din Bucuresti, primul termen de judecata in acest caz va fi pe data de 13 iulie.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Strauss Romania au negat existenta unei datorii catre furnizorul de ambalaje.

„Nu datoram nimic, nimanui”, a spus Avraham ben Baruch, directorul financiar al Strauss Romania.

Societatea Amplast a fost infiintata in 1993, langa Campulung Muscel si reprezinta unul din cei mai mari furnizori de ambalaje din plastic de unica folosinta din Romania, potrivit estimarilor proprii.

In 1997, grupul Strauss a achizitionat o participatie majoritara in compania Elite, iar in 2004 cele doua au fuzionat complet. Din ianuarie 2008, Elite Romania a devenit Strauss Romania.

Strauss Romania detine o fabrica de procesat cafea la Bucuresti si estima pentru 2008 o cifra de afaceri de 80 milioane euro.

Pe piata locala a cafelei, estimata la 250 milioane euro, principalii jucatori sunt Strauss Romania si Kraft Romania.

Strauss Romania face parte din grupul Strauss, una dintre primele 7 companii din lume specializate in cafea.

Grupul Strauss este activ pe 5 continente, detine sute de marci de cafea si are o experienta in domeniu de peste 70 de ani. Compania ofera consumatorilor sai nu numai cafea ambalata, ci si pentru consumul din afara casei (restaurante, cafenele, birouri).