- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ungureanu vrea venituri de 1,5% din PIB in doua luni. Ce evazionisti are in vizor

17 Feb, 16:00 • Redactia DailyBusiness
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut vineri continuarea ferma a actiunilor de combatere a evaziunii fiscale, in vederea atragerii in 60 de zile a unor venituri de 1,5% din PIB, echivalentul a circa 2 mld. euro. Vezi ce domenii ale evaziunii sunt vizate.
Ungureanu vrea venituri de 1,5% din PIB in doua luni. Ce evazionisti are in vizor

Primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu a subliniat ca, pentru propriul cabinet, lupta pentru combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranta nationala si de reforma administrativa.

 „Avem la dispozitie doua surse importante pentru cresterea veniturilor bugetare si a produsului intern brut: accesarea si gestionarea eficienta a fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale”, a afirmat primul-ministru, in cadrul intalnirii de lucru a Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%. Va cer ca, in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB„, a adaugat Ungureanu.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a mentionat ca „obiectivul privind intensificarea masurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite sa fim mai flexibili in ceea ce priveste cheltuielile cu investitiile, in timp ce ramanem stricti pe tinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB”.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a aratat ca Ministerul Economiei, prin ANPC, verifica riguros calitatea si conformitatea produselor din gama benzinelor si motorinelor comercializate pe teritoriul Romaniei.

La intalnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai participat: presedintele ANAF, Sorin Blejnar, reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor, Garzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Politiei Romane si Politiei de Frontiera