- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

UPDATE. Vanzatorul de sandvisuri Snack Attack a intrat in insolventa

09 Jun, 00:10 • traian.badulescu
Compania de fast-food Snack Attack a intrat in procedura de insolventa la data de 28 aprilie, conform datelor Tribunalului din Bucuresti, dar are sanse reale de reorganizare, a spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantul administratorului judiciar al societatii.
UPDATE. Vanzatorul de sandvisuri Snack Attack a intrat in insolventa

Snack Attack a depus in data de 7 iunie, in termenul legal de zece zile de la intrarea in insolventa, declaratia de reorganizare, potrivit Marietei Anastasescu, coordonator la firma A&A Consultants IPURL si administrator in cazul Snack Attack.

Ea a mentionat ca in prezent compania se afla in perioada de observatie, prima etapa a procedurii de insolventa. La finele acestei etape, se va decide daca societatea va intra in reorganizare sau in faliment.

Creditorii notificati de administratorul judiciar pot depune pana marti, 9 iunie, declaratii prin care sa se inscrie la masa credala, a mai spus Marieta Anastasescu, care a precizat ca nu toti creditorii au fost insa notificati. Cei care nu au fost inca notificati vor putea depune cererile ulterior.

In paralel cu acest proces, conducerea Snack Attack a formulat un recurs la decizia instantei de intrare in procedura de insolventa a companiei.

Marieta Anastasescu estimeaza ca in varianta cea mai optima pentru companie, recursul se va judeca in lunile septembrie-octombrie, avand in vedere perioada de vacanta.

Pana atunci insa, s-ar putea finaliza prima faza a procedurii de insolventa, apreciaza Anastasescu. De asemenea, ea a precizat ca activitatea Snack Attack nu a inregistrat nicio intrerupere de la momentul intrarii in procedura de insolventa.

Reprezentantii conducerii Snack Attack nu au putut fi contactati pana la momentul publicarii acestui articol.

O vanzatoare din cadrul companiei a declarat ca angajatii nu au fost informati in legatura cu deschiderea procedurii de insolventa. Ea a mentionat insa ca nu a constatat nicio schimbare in activitatea societatii si ca salariile sunt platite la timp, iar vanzarile au o evolutie obisnuita.

Snack Attack detine in total 17 locatii in Capitala si una in Ploiesti. In 2007, compania a obtinut o cifra de afaceri de 6,4 milioane euro si un profit net de 190.000 euro.

Pentru 2008, compania isi bugetase afaceri de pana la 10 milioane euro. Pe piata de fast-food, principalul competitor al Snack Attack este lantul de restaurante Gregory’s.

Update ora 18:37. Snack Attack: Avocatul firmei creditoare a actionat abuziv

In urma publicarii acestei stiri, Snack Attack a remis marti un comunicat de presa afirmand ca avocatul firmei creditoare a actionat abuziv, fara acordul clientului sau si fara sa tina cont de acordul de esalonare a platilor incheiat intre cele doua parti.

Snack Attack a anuntat ca a renuntat, la sfarsitul anului trecut, la furnizorul de carne folosita la prepararea sandvisurilor, intrucat produsele aveau o „calitate indoielnica” si nu corepundeau standardelor de siguranta a alimentelor.

„La 6 aprilie a fost agreat un acord de esalonare a platilor pentru facturile emise de acest furnizor. Cu toate ca acordul a fost agreat si platile au inceput sa fie efectuate, avocatul furnizorului a depus o plangere impotriva Snack Attack, iar la 28 aprilie a cerut chiar deschiderea procedurii de insolventa. Avocatul a actionat fara aprobarea actionarului, fapt confirmat si de cererea de renuntare la judecata adresata Tribunalului Bucuresti”, se arata in comunicat.

Snack Attack a initiat recurs impotriva hotararii judecatoresti.
Reprezentantii Snack Attack se declara surprinsi de actiunea avocatului si spun despre acesta ca da dovada de neprofesionalism si este „dornic de afirmare personala”.

„Furnizorul nostru a fost la fel de surprins. Este un caz de abuz din partea avocatului si nimeni nu va avea de castigat. Aceasta masura nu are sens si trebuie oprita imediat”, a declarat, in comunicat, Florin Balu, director general si actionar al Snack Attack.

Compania comercializeaza, printr-o retea de 17 restaurante din Bucuresti, sandvisuri, supe, salate si alte preparate. Produsele Snack Attack sunt vandute atat in reteaua proprie, cat si in benzinarii, supermarketuri si hipermarketuri.

Actionarii Snack Attack sunt, potrivit celor mai recente date disponibile citate de Mediafax, firma britanica Phantom, din care fac parte o serie de investitori privati, cu 82% din capitalul social, si omul de afaceri Alistair Willis, cu 18%.

Firma Convenience Prod, cu capital austriac, detine in Tunari, judetul Ilfov, o unitate de productie a preparatelor si semipreparatelor din carne.