COMPANII

Vitis Metamorfosis investeste 5 mil. euro in Podgoria Dealu Mare

03 octombrie 2013, ora 18:07, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Vitis Metamorfosis.jpg
Producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis finalizeaza anul acesta o investitie de 5 milioane de euro in proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare si anunta parteneriatul cu distribuitorul Heinrig pentru piata locala.

Investitia a presupus achizitia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu vita-de-vie, in centrele viticole Urlati, Fintesti si Naeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafete de 52,5 hectare, precum si achizitia, renovarea si retehnologizarea cramei de la Vadu Sapat. Aceasta a fost realizata incepand cu anul 2008 si va fi finalizata pana la sfarsitul anului in curs.

Fondurile alocate proiectului reprezinta atat contributia actionarilor, cat si finantare europeana atrasa. Planurile pentru urmatorii doi ani prevad plantarea intregii suprafete de teren aflata in proprietatea companiei si amenajarea cramei in vederea desfasurarii unor activitati turistice specifice industriei. In acelasi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra si pe activitatea de export.

In prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri. Dupa recolta acestui an, portofoliul va fi imbogatit cu noi produse, datorita soiurilor de struguri ce au intrat pe rod si prin producerea unor vinuri Bio.Incepand cu luna august, vinurile produse de Vitis Metamorfosis sunt distribuite in Romania printr-un parteneriat exclusiv de Heinrig Distribution, filiala locala a companiei germane Heinemann.

Anul acesta, compania romaneasca Vitivinicola I.R., aflata in portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciati producatori de vinuri din lume, isi va consolida pozitia in Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua pana la sfarsitul anului participatia detinuta de Halewood Romania. In urma finalizarii procesului de preluare, din actionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din actiuni) si Familia Rista (23% din actiuni).

In 2013, Romania va avea record al ultimilor trei ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin. Productia de vin din acest an va ajunge la circa 4 milioane de hectolitri, cu cel putin 20% mai mare decat anul trecut, potrivit datelor anuntate de Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV).

Datele Ministerului Agriculturii arata ca Romania a importat anul trecut circa 54.529 tone de vin obtinut din struguri proaspeti, o cantitate de aproape cinci ori mai mare decat cea exportata, care a totalizat numai 11.382 tone in 2012.

Romanii consuma in prezent circa 22-25 de litri pe locuitor, in scadere de la 27 de litri in anii trecuti, din cauza reducerii puterii de cumparare, vinurile albe de consum fiind preferate de romani in procent de 60%. Cu toate acestea, Romania ramane in top zece consumatori mondiali de vin, din punct de vedere al consumului fiscalizat, chiar daca a iesit din topul primilor zece producatori mondiali de vin, conform statisticilor Organizatiei Internationala a Viei si Vinului (OIV).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter