- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Wienerberger: Pietele materialelor de constructii din Romania si Bulgaria si-ar putea reveni rapid

14 Sep, 09:39 • Redactia DailyBusiness
Pietele materialelor de constructii din Romania si Bulgaria si-ar putea reveni foarte repede, iar Wienerberger ar putea face mici achizitii daca apar oportunitati, a declarat Willy Van Riet, directorul financiar al grupului austriac.
Wienerberger: Pietele materialelor de constructii din Romania si Bulgaria si-ar putea reveni rapid

„Exista piete care si-ar putea reveni foarte repede”, a spus Van Riet, identificand in special Romania si Bulgaria. El a adaugat ca cele doua tari au cazut destul de jos si ar putea, la fel de repede, sa urce din nou.

In plus, daca apar oportunitati, sunt posibile „mici achizitii”, a afirmat oficialul Wienerberger.

Totusi, grupul nu are planuri pentru constructia de noi fabrici in Romania si Bulgaria, informeaza Mediafax.

In prezent, Wienerberger este lider pe segmentul productiei de caramizi atat in Romania, cat si in Bulgaria, a adaugat Van Riet.

Grupul anticipeaza performante bune in Romania si Bulgaria in a doua jumatate a acestui an, dupa ce volum vanzarilor a crescut in primele sase luni, potrivit raportului financiar publicat de Wienerberger in august. Producatorul de materiale de constructii vizeaza si o crestere a cotei de piata in cele doua tari.

Wienerberger opereaza in Romania din anul 1998, unde detine, prin compania Wienerberger – Sisteme de Caramizi, trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), la Sibiu si la Tritenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse si tigle din beton si ceramica pentru acoperisuri, prin alte doua companii la care grupul detine participatii, Bramac si Tondach.

Totodata, grupul austriac este prezent in Romania si prin compania Semmelrock, specializata in productia de pavele din beton, care a deschis in 2006 o unitate de productie la Bolintin-Vale.