FINANTE-BANCI

10 sfaturi pentru a alege cea mai buna asigurare de sanatate

28 octombrie 2013, ora 16:50, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Stetoscop_patient-mare.jpg
Sistemul asigurarilor de sanatate incepe sa castige aprecierea romanilor, oamenii insa nu dispun inca de toate informatiile necesare pentru a alege cele mai bune optiuni pentru nevoile lor.

Iata 10 elemente pe care o persoana trebuie sa le ia in considerare atunci cand alege un plan de asigurare privata de sanatate:

1. Aria de acoperire - Asiguratul trebuie sa verifice ca aria de acoperire nu este restransa doar la regiunea in care acesta se afla, dar cuprinde si orice alta zona pe care este posibil sa o viziteze, chiar daca doar pentru o perioada scurta, indiferent daca este vorba despre afaceri sau calatorie. Aria de acoperire face referire si la centrele medicale la care ar putea apela in cazul in care va avea nevoie de ingrijiri medicale.

2. Termeni de subscriere - Persoana asigurata trebuie sa fie sigura ca termenii si conditiile asigurarii se potrivesc cerintelor lui. In unele cazuri asiguratorii vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Exista insa si planuri care acopera conditiile medicale pre-existente, iar acesta poate fi un punct important in selectarea unui anumit furnzior.3. Tratamentul impotriva cancerului - Asiguratul ar trebui sa afle daca tratamentul impotriva cancerului este acoperit. Exista planuri de asigurare care nu acopera costurile acestui tip de tratament sau procedurile medicale pentru bolile cronice. Este bine ca beneficiarul sa aleaga un plan complet, care sa asigure ingrijire medicala indiferent de problemele de sanatate pe care le-ar putea intampina pe parcursul duratei politei de asigurare.

4. Plati aditionale - Asiguratul trebuie sa intrebe furnizorul daca trebuie sa plateasca suplimentar atunci cand foloseste asigurarea. Aceasta va fi suma pe care va trebui sa o plateasca de fiecare data cand solicita acoperirea costurilor medicale, sau doar o singura data pe an. Este foarte important ca asiguratul sa aleaga varianta cea mai potrivita pentru nevoile lui.

5. Beneficii relevante - Asiguratul trebuie sa fie sigur ca nu va plati pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor lui. Ar trebui sa opteze pentru un plan personalizat.

6. Furnizorii de asistenta - Asiguratul trebuie sa stie cine ii va oferi asistenta. Acestea sunt persoanele pe care le va contacta primele in cazul unei urgente si cele care vor intermedia relatia cu spitalele in ceea ce priveste garantarea platilor. Este bine sa se verifice daca furnizorul poate oferi servicii de ambulanta aeriana in cazul unei urgente.

7. Societatea de asigurari - Clientul trebuie sa afle ce companie de asigurari subscrie planurile. Aceasta va plati daunele, astfel ca asiguratul trebuie sa se asigure ca prezinta siguranta financiara.

8. Acoperire adecvata - Asiguratul trebuie sa aproximeze care este acoperirea de care are nevoie. Spre exemplu, daca se muta in Europa de Vest si va plati contributia pentru asigurarile sociale, va avea dreptul la tratament oferit de sistemul local national de sanatate pentru o perioada de timp. Totusi, daca solicita tratament privat sau daca timpul de asteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine sa beneficieze de un nivel superior de acoperire.

9. Planul familial - Asiguratul trebuie sa stie ca familia lui poate fi de asemenea adaugata in plan, astfel ca ar fi bine sa se asigure ca beneficiile politei sunt valabile pentru intreaga familie.

10. Pretul - Pentru o asigurare medicala internationala pretul este influentat de acoperirea pe care asiguratul o alege. Cu cat acoperirea este mai mare - mai ales daca sunt asigurate mai multe persoane - cu atat prima va fi mai mare.

ôProcesul alegerii unei asigurari private de sanatate este foarte important si ar trebui facut in cunostinta de cauza. In momentul respectiv, ar trebui sa ne gandim la propria situatie, asteptarile noastre, planul financiar si de asemenea sa luam in considerare oportunitatea de a accesa cele mai bune clinici specializate la nivel international. Un alt aspect important ar fi experienta furnizorului de asigurari si optiunea recomandata ar fi alegerea unei companii specializate in asigurari de sanatateö, spune Alida Coman, coordonator de marketing si PR, MediHelp International.

Citeste si: Guvernul privatizeaza sanatatea: Ai bani - te tratezi, nu ai - primesti servicii "de baza"
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 15 Noiembrie 2019, 23:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter