- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile Euroins Romania au urcat cu 13% in primele noua luni

10 Nov, 15:34 • Redactia DailyBusiness
Euroins Romania a inregistrat in primele noua luni din acest an o crestere de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la un volum de prime brute subscrise de aproape 247 milioane de lei, a anuntat miercuri compania.
Afacerile Euroins Romania au urcat cu 13% in primele noua luni

Cea mai semnificativa majorare, de 132%, a fost raportata de companie pe segmentul asigurarilor property. Evolutia se datoreaza in special politelor incheiate de persoane fizice.

Astfel, valoarea subscrierilor pentru asigurarile property (locuinte si bunuri aflate in proprietatea persoanelor fizice si juridice) a ajuns in perioada ianuarie – septembrie 2010 la 4,7 milioane de lei.

O alta crestere semnificativa, de 75%, au inregistrat-o produsele de raspundere civila generala. Primele brute subscrise pentru aceasta clasa au atins valoarea de 1,6 milioane de lei, comparativ cu cea de 880.000 lei, aferenta primelor 9 luni din 2009.

Pe segmentul asigurarilor auto (Casco + RCA), primele brute subscrise au ajuns la 240 milioane de lei, mai mari cu 14% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

„Ne bazam pe diversificarea portofoliului Euroins Romania si ne canalizam energia spre promovarea produselor de tip property, travel si nu numai”, a declarat Iulius Alin Bucsa (foto), directorul general al companiei.

In ceea ce priveste despagubirile acordate de companie in primele 9 luni, acestea se ridica la valoarea de 142 milioane de lei, cu 24,8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, Euroins are rezerve tehnice brute constituite in valoare de 195 milioane de lei, in crestere cu 35% comparativ cu finalul lunii septembrie 2009.

Compania de asigurari Euroins, parte a grupului Eurohold, a fost fondata in anul 1994, functionand pana in 2007 sub numele de Asitrans.