- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Agras Vienna Insurance Group si-a schimbat denumirea in Agras Asigurari

21 Jan, 12:32 • Redactia DailyBusiness
Actionarii companiei de asigurari Agras Vienna Insurance Group (ASA) au aprobat schimbarea denumirii acesteia in Agras Asigurari, dupa ce societatea a fost preluata de Uniqa, de la grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).
Agras Vienna Insurance Group si-a schimbat denumirea in Agras Asigurari

De asemenea, s-a aprobat si schimbarea emblemei Agras si modificarea actului constitutiv, in conformitate cu schimbarea denumirii acesteia, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Totodata, actionarii si-au dat avizul pentru numirea firmei KPMG Audit SRL ca auditor financiar, pe o perioada de un an.

Actionarii Agras au ales 3 noi membrii ai Consiliului de Supraveghere, de cetatenie austriaca: Andreas Brandstatter, Karl Unger, Wolfgang Kindl, durata mandatelor acestora fiind de patru ani.

Totodata, s-a aprobat imputernicirea lui Konstantin Klein, presedinte-director general al Uniqa Versicherungen AG, si a lui Gerald Muller, director al Uniqa International Versicherungs – Holding, pentru a semna in numele si pe seama Agras contractele de mandat cu fiecare membru al Consiliului de Supraveghere.

Agras Asigurari are un capital social de 8,91 milioane lei, impartit in 34.277.510 actiuni, cu valoare nominala de cate 0,26 lei/actiune.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002 este detinuta de compania Unita, controlata de grupul austriac Uniqa din 3 noiembrie, cand a fost finalizata tranzactia de preluare de la Vienna Insurance Group. Unita detine 92,31% din capitalul social al Agras.