FINANTE-BANCI

Alternativa la cont escrow sau despagubiri, utilizata recent in tranzactiile din regiune

21 martie 2016, ora 09:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hartii.jpg
Masurile de protectie impotriva riscurilor tranzactionale precum constituirea unui cont escrow sau de garantii si despagubiri sunt inlocuite treptat si in tranzactiile din regiune cu o noua solutie.

Garanțiile și despăgubirea pentru prejudiciile suferite, limitele de negociere sau asigurarea transferului de risc sunt doar câteva dintre subiectele care preocupă avocații implicați în tranzacții. Subiectele au fost dezbătute pe larg în cadrul evenimentului ”Warranty & Indemnity Breakfast” organizat recent de Aon și firmele de avocatură Noerr și Wolf Theiss.

Specialiștii au adus în discuție și subiecte ce țin de diferențierea ofertelor, asigurarea riscurilor aferente aspectelor fiscale/de taxe precum și măsurile de protecție în cazul tranzacțiilor.  

Produsele de asigurare a riscurilor tranzacționale (Transaction Liability Insurance „TL”), care acoperă riscurile de încălcare a declarațiilor și a garanțiilor, riscurile privind obligațiile fiscale, situațiile litigioase și alte riscuri neprevăzute) au fost create nu doar ca o alternativă viabilă la un cont escrow sau la despăgubiri în orice structură a tranzacției, ci și ca un element principal în domeniul fuziunilor și al achizițiilor."Asigurarea riscurilor tranzacționale este un instrument tranzacțional de bază într-o tranzacție pentru avocați, bancheri, investitori și specialiști M&A pentru a transfera riscul inerent unei tranzacții în piața asigurărilor, în schimbul unui cost fix. Posibilitatea de a gestiona și de a aloca un risc de la începutul tranzacției le-a permis cumpărătorilor să oferteze mai agresiv și vânzătorilor să obțină mai multe fonduri la încheierea tranzacției", a declarat György Cseresnyés, M&A Project Director, Aon Strategic Advisors & Transaction Solutions.

Astfel de produse sunt prezente de mai multi ani pe piețele mature de achiziții și fuziuni din Marea Britanie și din Statele Unite, iar în ultimii ani sunt utilizate tot mai des în Europa continentală și mai recent în CEE.   

Avocații Wolf Theiss apreciază faptul că piață românească M&A va continua să crească și în 2016. Cele mai atractive sectoare pentru achiziții în 2016 vor fi cele din domeniul producției, serviciilor financiare, IT/telecomunicații și imobiliare. 

“O bună cunoaștere a modului în care se pot negocia și asigura aceste riscuri ale tranzacțiilor poate ajuta mult procesul de achiziție. Cunoașterea limitelor de negociere, a tendințelor și a evoluției practicii în materie de M&A sunt esențiale pentru finalizarea cu succes a tranzacțiilor”, a declarat Ileana Glodeanu, Partener Wolf Theiss și coordonator al Departamentului de Corporate/M&A în România.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 16:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter