FINANTE-BANCI

AOAR: Cresterea taxelor va afecta intreg mediul de afaceri din Romania

11 noiembrie 2013, ora 10:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1-business.jpg
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) dezaproba masurile de crestere a taxelor si impozitelor in anul 2014, considerand ca acestea vor afecta direct si indirect intreg mediul de afaceri din Romania.

"AOAR intelege necesitatea acoperirii multiplelor cheltuieli bugetare obligatorii, unele fiind generate de masurile inconsecvente adoptate in perioada 2010-2011, dar considera greu de inteles masuri precum cea de crestere a accizei pe combustibili, ca sursa de realizare a lucrarilor de infrastructura, in conditiile in care Guvernul nu adopta masuri de utilizare integrala a fondurilor europene destinate acestui sector”, se arata intr-un comunicat al AOAR.

“Alocarea acestor fonduri in lipsa unui Master Plan pentru infrastructura de transport rutier a Romaniei, document ce ar fi trebuit aprobat prin lege de catre Parlament, propunere facuta public de catre AOAR inca din anul 2009 si refuzata sistematic de toate guvernele, ca si cheltuielile constant neclare efectuate de CNADR, reprezinta tot atatea semne de neincredere in politica fiscala si de investitii anuntata de Guvern", au mai spus membrii Asociatiei.

AOAR constata "cu regret" ca in timp ce cresterea economica in anul 2014 este apreciata ca o garantie, intreg ansamblul de masuri fiscale nu vizeaza in niciun fel sustinerea mediului de afaceri.

"Afirmatiile publice referitoare la mentinerea cotei de impozitare de 16% si a TVA la 24% ca masuri suficiente pentru a satisface mediul de afaceri reprezinta o reluare identica a declaratiilor guvernelor din 2009 si 2010 (pana la cresterea TVA de la 19% la 24%). Romania a adoptat programul de dezvoltare economica promovat de Uniunea Europeana, dezvoltare ce trebuie sa se bazeze pe 'societatea bazata pe cunoastere', masurile fiscale propuse ignorand complet aceasta directie vitala de crestere economica durabila si generatoare de valoare adaugata in conditiile unui consum redus de materii prime si resurse energetice", se mai spune in document.

De asemenea, AOAR sustine largirea bazei de impozitare, inclusiv adoptarea unor masuri nepopulare cu conditia ca sursele financiare sa fie folosite eficient pentru stimularea inovarii, a creativitatii si dezvoltarii afacerilor capabile sa genereze crestere economica durabila.AOAR respinge cresterea fiscalitatii pentru scopul finantarii excesive a cheltuielilor destinate functionarii administratiilor centrale si locale, inclusiv prin investittii fara impact economic sau social. Pentru cresterea veniturilor bugetare, autoritatile de la Bucuresti au anuntat, pentru anul viitor, majorarea accizelor la carburanti, impozitarea constructiilor speciale detinute de persoane juridice (retelele de transport, stalpi, depozite sau magazii) si cresterea redeventelor, cu exceptia petrol si gaze, cu 25%.

Citeste si: Surprize "marca Ponta". Cum te afecteaza valul de impozite declansat de Guvern
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 19:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter