- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Carpatica isi majoreaza capitalul cu 28 milioane lei

20 Jul, 18:02 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au hotarat in cadrul Adunarii Generale, din 18 iulie, majorarea de capital social cu 28 milioane lei (circa 6,6 mil. euro) prin aport in numerar, potrivit raportului publicat luni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Banca Carpatica isi majoreaza capitalul cu 28 milioane lei

In urma operatiunii, capitalul social al bancii va fi de 229,25 milioane lei (aproximativ 54 milioane euro).

Astfel, banca va emite un numar de 280 milioane de actiuni la un pret de 0,1 lei/actiune.

Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si a sustine liniile de afaceri ale bancii”, se arata in raport.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a inregistrat in primul trimestru din 2009 pierderi de 11,63 milioane lei (2,7 mil. euro), in conditiile in care in primul trimestru al anului anterior banca realizase un profit de 2,64 milioane lei (0,7 mil. euro). Activele bancii erau la sfarsitul lui martie de 2,67 miliarde lei (0,6 mil. euro), inregistrand o crestere cu 16,55% fata de finele anului 2008.

Actionarul principal al bancii este omul de afaceri Ilie Carabulea, ce detinea la inceputul anului 36,26% din titlurile bancii. Restul capitalului este detinuti de alti actionari minoritari, printre care Fin-Part S.P.A., Euroconf Distribution Group, Albu Aurel, Tanase Corneliu si altii.