- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Comerciala Carpatica va avea un sistem dualist de conducere

17 Nov, 13:29 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au aprobat schimbarea sistemului de administrare al bancii, din sistem unitar in sistem dualist, si a ales cei cinci membri care vor face parte din consiliul de supraveghere, pentru un mandat de patru ani, potrivit bancii.
Banca Comerciala Carpatica va avea un sistem dualist de conducere

Astfel, banca va fi administrata de un directorat si de un Consiliu de Supraveghere.

Din consiliul de supraveghere nou infiintat vor face parte Ilie Carabulea, Ioan Gandila, Doina Toader, Viorel Grigore si Nicolae Petria.

Conducerea executiva a companiei va fi mentinuta pana la inregistrarea membrilor directoratului la Oficiul Comertului. Astfel, din conducerea executiva a BCC fac parte Gheorghe Cismaru, Ion Dobrica, Nicolae Surdu si Gheorghe Ciobanasu, fiind nevoie ca ultimii doi sa primeasca avizul BNR.

Banca Comerciala Carpatica si-a majorat, recent, capitalul social cu 26,82 milioane lei, pana la 228,076 milioane lei, fiind divizat in peste 2,28 miliarde actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Consiliul de administratie al BCC l-a numit, luna trecuta, pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta.

In primele noua luni, profitul net al Bancii Comerciale Carpatica a crescut cu 295%, pana la 5,85 mil. lei (1,4 mil. euro).