- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Romaneasca a lansat un card de credit cu o perioada de gratie de pana la 61 de zile

22 Feb, 13:59 • Redactia DailyBusiness
Banca Romaneasca a lansat cardul de credit MasterCard Standard disponibil in lei, oferind clientilor o perioada de gratie de pana la 61 de zile, au anuntat, luni, reprezentantii bancii.
Banca Romaneasca a lansat un card de credit cu o perioada de gratie de pana la 61 de zile

Cardul de credit poate fi folosit atat pentru plata cumparaturilor la comercianti sau pe internet, cat si pentru retrageri de numerar la bancomat (ATM).

Banca nu percepe dobanda pentru plata cumparaturilor la comercianti si pe internet in perioada de gratie. Totodata, pentru cardurile de credit emise in perioada 19 februarie – 30 aprilie 2010, banca nu incaseaza comisionul de emitere si de administrare in primul an. In plus, nu se percepe comision pentru plata cumparaturilor la comercianti in tara si strainatate, si nici pentru tranzactiile efectuate pe internet.

„Suma minima datorata lunar este de 5% din creditul utilizat, la care se adauga dobanzile si comisioanele la zi, dar nu mai putin de 20 de lei si fara a se depasi suma total datorata”, se arata in comunicat.

Suma minima datorata trebuie achitata pana cel tarziu la data scadentei mentionata in extrasul de cont. Extrasul de cont este livrat gratuit la adresa de corespondenta sau la locul de munca, iar un mini extras gratuit cu ultimele 10 tranzactii efectuate poate fi generat la orice ATM al bancii.

De asemenea, banca ofera, in perioada 1 martie-31 mai, un bonus de 2% din valoarea cumparaturilor de cel putin 100 de lei achitate cu cardul. Oferta este valabila pentru plata cumparaturilor efectuate cu cardul de credit in perioada 1 martie-31 mai 2010.

Banca Romaneasca, membra a National Bank of Greece (NBG), are o experienta de 17 ani pe piata bancara din Romania si o retea nationala formata din 151 de sucursale.

In octombrie 2003, NBG a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.