- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca rusa Kit Finans a fost cumparata cu mai putin de 3 euro

09 Oct, 16:12 • Redactia DailyBusiness
Companiile ruse RJD (cu obiect de activitate transportul pe cale ferata) si gigantul Alrosa (industria diamantelor) au cumparat cu 100 de ruble, adica 2,80 euro, banca rusa Kit Finans, aflata in dificultate si a carei situatie a provocat panica pe piete in luna septembrie.
Banca rusa Kit Finans a fost cumparata cu mai putin de 3 euro

„Cumparam aceasta banca de investitii cu 100 de ruble”, a declarat directorul Vladimir Iakunin, companiei de cai ferate, citat de cotidianul independent Kommersant, conform NewsIn.

„Achizitionarea actiunilor bancii nu necesita cheltuieli semnificative din partea noastra”, a declarat Fedor Andreev, vicepresedintele RJD, intr-un comunicat dat publicitatii de site.

Grupul numarul 2 din lume in industria diamantelor, Alrosa, si RJD au preluat fiecare cate 45% din capitalul Kit, una dintre primele victime importante ale crizei financiare in Rusia. Restul de 10% vor reveni altor investitori, potrivit comunicatului.

Cele doua grupuri au preluat controlul si asupra unei societati comune fondata de Kit si de grupul de investitii international Fortis Investments.