- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancherul austriac Julius Meinl a platit 100 mil. euro cautiune pentru a scapa de arest

03 Apr, 16:48 • Redactia DailyBusiness
Julius Meinl (foto), bancherul austriac arestat zilele trecute intr-un caz de escrocherie si abuz de incredere, a fost eliberat vineri, dupa ce a platit o cautiune de 100 milioane de euro.
Bancherul austriac Julius Meinl a platit 100 mil. euro cautiune pentru a scapa de arest

Descendent al unei dinastii de oameni de afaceri, Meinl (49 de ani), care are si cetatenie britanica, a parasit inchisoarea din Viena unde a stat doua nopti, dupa ce tribunalul regional a verificat garantiile pentru banii depusi de banca privata Centrum Bank din Liechtenstein.

Suspectul a trebuit sa isi predea pasaportul britanic si ramane sub control judiciar, a precizat Parchetul din Viena, citat de NewsIn.

Julius Meinl, presedintele consiliului de supraveghere al bancii de afaceri Meinl Bank si proprietarul unui magazin de lux din Viena, fusese arestat preventiv joi, la o zi dupa ce fusese retinut de politie. Parchetul considerase necesara arestarea lui, apreciind ca exista pericolul ca suspectul sa fuga. Un avion privat gata de decolare il astepta pe aeroportul din Viena, potrivit presei.

La initiativa autoritatii de reglementare a pietelor financiare din Austria (FMA), bancherul face de 2 ani obiectul unei anchete pentru escrocherie si abuz de incredere in gestiunea uneia dintre filialele Meinl Bank, Meinl European Land (MEL, in prezent numita Atrium Real Estate), specializata in imobiliare.

O alta filiala, Meinl Airports International (MAI), gestioneaza aeroporturi, iar Meinl International Power (MIP) activeaza in sectorul energiei.