FINANTE-BANCI

Bancile, vandalizate de protestatari

16 ianuarie 2012, ora 13:29, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Millennium-vandalism.jpg
In seara de duminica, in timpul protestelor ce au avut loc in centrul Bucurestiului, au fost vandalizate mai multe banci, fiind sparte geamurile si distruse bancomatele.

Oficialii Bancpost au declarat pentru DailyBusiness.ro ca la agentia de la Piata Unirii a fost spart un geam, iar un altul a fost crapat in timpul manifestarilor violente de duminica seara.

De asemenea, o unitate a Millennium Bank are un geam spart si nu era functionala luni dimineata.

"Sucursala Millennium Bank situata in Piata Unirii (Str. Halelor, nr. 14) este complet operationala incepand de la ora 14.00 astazi (luni, n.r.). In spatiul sucursalei nu a avut loc nicio intruziune, iar bancomatul a functionat permanent in mod normal", au declarat reprezentantii bancii.Si unitatea Raiffeisen Bank a avut de suferit in urma protestelor, insa activitatea unitatii nu a fost afectata.

"La agentia Raiffeisen Bank din Piata Unirii pagubele materiale produse sunt: geamuri crapate, firma luminoasa deteriorata. Aceastea sunt in curs de remediere. Activitatea curenta nu a fost afectata, iar agentia Unirea este deschisa publicului conform programului sau obisnuit de lucru, au spus oficialii bancii.

In zona Unirii - Universitate se mai afla si alte unitati bancare, dar care nu au fost vandalizate. Printre acestea se numara BCR, BRD, RBS.

In acelasi timp, oficialii ING Bank au declarat ca nu au fost incidente la unitatile bancii.

Totodata, Raiffeisen Bank a precizat ca au existat probleme la unitatile bancii din zona Universitate, Magheru.

Edilul sef al Bucurestiului, Sorin Oprescu, a afirmat luni ca distrugerile in urma protestelor de aseara din centrul Capitalei se intind pe o distanta de 6 kilometri.

Potrivit municipalitatii, pagubele se refera la magazine vandalizate, geamuri sparte, strazi cu pavaj si borduri lipsa, semne de circulatie distruse, bancomate vandalizate, masini avariate si statii RATB devastate.

Tot duminica seara au fost sparte si geamurile magazinului Vodafone in Piata Unirii, de unde s-au furat telefoane si laptopuri, dar si ale unor chioscuri de ziare, florarii, schimb valutar si ale unui magazin de incaltaminte.

Citeste si:

- Viata economica dupa proteste: Care vor fi efectele miscarilor de strada Cum a vazut presa straina protestele din Romania

- Boc: Orice actiune de violenta pericliteaza situatia economica si buzunarul fiecaruia

- Miscarile de strada, pe Facebook la romani

- Proteste violente in centrul Bucurestiului: Ploaie de pietre si gaze lacrimogene
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 19:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter