- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancpost isi instruieste angajatii sa recupereze credite

15 Oct, 13:35 • Redactia DailyBusiness
Bancpost a inceput, in iunie, in colaborare cu firma Achieveglobal, un program de instruire a unei parti a angajatilor pentru recuperarea creditelor, a declarat miercuri Mihaela Mindristeanu, sefa de training din banca.
Bancpost isi instruieste angajatii sa recupereze credite

„Pana acum, orientarea era spre a vinde, acum trebuie sa ne orientam spre colectare, recuperarea creditelor. Dar trebuie sa ne preocupe si sa ne mentinem clientii. Vrem sa ne convingem clientii sa inceapa sa plateasca”, a afirmat Mindristeanu, citata de Mediafax.

In aceasta activitate sunt implicati 300 de angajati din toate unitatile Bancpost.

„Toate bancile merg pe cresterea provizioanelor, iar pentru asta trebuie sa-si recupereze banii. Acest program este aplicat angajatilor care pana acum dadeau credite. Noi lucram la partea soft, nu suntem recuperatori”, a mai spus Mindristeanu.

Bancpost este membra a Eurobank EFG Group, cu active totale de 84,5 miliarde euro, peste 23.000 de angajati si mai mult de 1.600 sucursale si puncte de vanzare.

Grupul elen controleaza in Romania Bancpost si companiile EFG Eurobank Leasing, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services.

EFG Eurobank a avut, dupa primele 6 luni, pe piata locala, pierderi dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 7,6 milioane de euro, fata de un profit de 23,5 milioane de euro obtinut in perioada similara din 2008.

La 30 iunie 2009, grupul detinea in Romania active in valoare de 6,167 miliarde de euro, in scadere cu 2,47% fata de finele anului trecut, dar cu peste 15% mai mari decat dupa primul semestru din 2008.