- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bank Leumi Romania emite numai carduri cu cip

02 Aug, 13:45 • Redactia DailyBusiness
Bank Leumi Romania emite, incepand cu luna iulie, numai carduri (de credit sau de debit) cu cip, urmand ca pana la finalul anului in curs, toate cardurile clientilor actuali sa fie schimbate, a anuntat luni banca.
Bank Leumi Romania emite numai carduri cu cip

„Migrarea la cip se face pentru intreg portofoliul de carduri: Visa Gold, MasterCard Standard si MasterCard Business”, se arata in comunicat.

Clientii se pot prezenta la orice sucursala Leumi pentru a-si schimba cardurile.

Cardurile cu cip incorporat reduc pana la eliminare numarul de fraude avand ca victime utilizatorii de carduri clasice, dotate doar cu banda magnetica. In plus, informatia ce poate fi stocata in cazul noului tip de card este mult mai mare, permitand in viitor folosirea cardului pe post de carte de identitate, cartela de autobuz sau de metrou.

In plus, posesorii de carduri Leumi pot beneficia de servicul SMS Alert. Acesta este un serviciu prin care se transmite, in citeva secunde de la efectuarea unei tranzactii pe card, un mesaj pe telefonul mobil al posesorului cu detalii despre tranzactia efectuata si soldul disponibil ramas. SMS-ul este transmis si in caz de tranzactie nereusita.

Bank Leumi Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 12,7 milioane de lei, cu 70% mai mare fata de anului 2008, cand a afisat un castig de 7,5 milioane de lei, potrivit standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 37 de unitati.