- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bank of Cyprus pregateste pentru noiembrie un credit similar ofertelor din \”Prima Casa\”

16 Oct, 14:54 • gecad.net
Bank of Cyprus Romania pregateste pentru inceputul lui noiembrie un credit similar ofertelor din programul Prima Casa, cu dobanzi similare, ce vor varia in functie de avansul prezentat de client, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentanti ai bancii.
Bank of Cyprus pregateste pentru noiembrie un credit similar ofertelor din \Prima Casa\

La imprumuturile oferite de banci in programul Prima Casa dobanda este de maxim Euribor plus 4% pe an.

Avansul necesar este de 20% din valoarea creditului, daca este vorba de locuinte contruite in perioada 1999-2009, si de 30% din valoarea creditului, daca locuintele au fost construite inainte de 1999.

Bank of Cyprus percepe un comision unic, de 1,5% din valoarea creditului, la acordarea imprumutului, si de 4% pentru rambursare anticipata.

Tot mai multe banci au lansat in ultimul timp credite similare celor din „Prima Casa”, primele oferte aparute la nivelul pietei fiind creditul ING de Casa Noua, oferit in euro, cu o dobanda de 5,5% pe an , si creditul lansat de banca Italo Romena, care are de asemenea o dobanda la euro ce variaza in jurul a 5% pe an.

Avansul solicitat de ING Bank este de 25% pe an, in timp ce Italo Romena finanteaza intreaga valoare a imobilului. Totodata, Bancpost a lansat la mijlocul lunii septembrie, creditul EuroIpotecar, care o dobanda de 6,75 % pe an, si pentru care finanteaza maxim 80% din valoarea imobilului.