- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Basescu, catre politicieni: Lasati Guvernul sa aplice o terapie de modernizare a statului

25 Nov, 13:11 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a facut joi un "ultim apel" catre politicieni, cerandu-le acestora sa lase Guvernul sa aplice o terapie de modernizare a statului.
Basescu, catre politicieni: Lasati Guvernul sa aplice o terapie de modernizare a statului

„Cred ca va trebui sa fac un ultim efort in incercarea de a ajunge la acel moratoriu si sa lase Guvernul si sa aplice o terapie de modernizare a statului”, a spus Basescu, potrivit Realitatea.

„Vad in Parlament, ba ca reduc TVA, ba reducerea cotei unice, ba ca nu stiu ce scutiri vor pentru fabricute de bere. Atat ne duce capul. Interesul personal este deasupra interesului general in clasa noastra politica. Fac un ultimul apel, inainte de a fi prea tarziu”, a mai spus Basescu, conform sursei citate.

Basescu a solicitat politicienilor sa fie responsabili, precizand ca exista un singur drum corect, cel al dezvoltarii prin investitii.

„Ma aflu aici, intr-un sanctuar al economiei romanesti, la sediul Bancii Nationale”, a spus seful statului, potrivit Mediafax.

„De aici lansez un mesaj catre politicieni, un mesaj de ultim apel, pentru ca la anul s-ar putea sa fie prea tarziu: fiti responsabili! Nu mai putem cheltui cat am cheluit pe vremea bulei imobiliare, care a adus mari venituri la bugetul de stat, si de consum exagerat”, a mentionat Basescu.

El a mai spus ca romanii sunt mintiti zilnic, „domnisoare rujate, cu ochii cat cepele” spunand cum se reduc salariile si trebuie salvati „banisorii” oamenilor.

„Romanii sunt pacaliti zilnici, sunt mintiti. O sa vedeti fete rujate, cu ochii cat cepele: ‘se reduc salariile, sa le aducem banii, banisorii lor’. Banisorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem, ii imprumutam pentru a-i plati”, a afirmat Basescu, potrivit Mediafax.

„Nu putem sa ne lasam pacaliti la nesfarsit de iluzii. Atunci, avem obligatia sa ne optimizam costurile in sistemul sanitar, unde a crescut alocarea in ultimii 10 ani de cel putin 4-5 ori. Rezultatul: datorita proastei gestionari, un sistem de sanatate mai slab decat acum 10 ani, mai putin performant”, a conchis presedintele.