FINANTE-BANCI

Basescu: Electorata este un fals, o pacaleala pentru cei care vor beneficia de ea

11 februarie 2014, ora 23:50   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Traian Basescu.jpg
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca BNR trebuie "sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt", el acuzand Banca Nationala de implicare in masurile privind cresterea accizei la carburant si "electorata", sustinute de Victor Ponta in negocierile cu FMI.

"Am luat nota de afirmatia luiáVictor Pontaáin care a multumit guvernatorului BNR ca au muncit doua luni cu echipa pentru aceasta electorata. Nu mi-a venit sa cred ca BNR ar fi implicata in acest proiect electoral, pentru ca este un fals, o pacaleala pentru cei care vor beneficia de ea.áAm verificat si intr-adevar, ideea a venit de la BNR. Nu as mai vrea sa il vad pe mierosul purtator de cuvant al BNR-ului, explicandu-ne cum Banca Nationala, nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase", a comentatáTraian BasescuálaáB1tv.

Basescu a spus ca a verificat cand s-a lansat ideea privind "electorata". "S-a lansat dupa intalnirea pe care Fondul a avut-o cu mine, luni dimineata, la o intalnire cu Banca Nationala, la care a participat si ministrul Bugetului, Voinea", a spus seful statului, citat de Mediafax.

Presedintele a declarat ca singurul lucru care s-ar putea sa ii apara in scrisoare si pentru care va refuza sa o semneze este aceasta "electorata", despre care a spus ca este "atat de imorala incat nici macar nu va putea fi controlata".Guvernul va adopta o ordonanta prin care persoanele care au credite la banci si un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, in urma unei intelegeri cu banca, la injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani. De aceasta facilitate pot beneficia aproape 1 milion de clienti.

Este vorba de injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani, dar nu mai mult de 500 lei pe luna.

Bancile ar putea reduce ratele la credite cu pana laá4 miliarde de lei in 2014, sustine premieruláVictor Ponta. Masura va intra in vigoare de la 1 aprilie.

ôEste o masura care, evident, e optionala, nu e obligatorie pentru persoanele fizice, dar de care poate beneficia oricare din cei 907.000 de debitori, in acest moment, persoane fiziceö, a adaugat Ponta, la finalul discutiilor cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Citeste si: Jumatatea nu e chiar jumatate! Reducerea ratei la credite, campanie electorala si banci salvate?

GuvernatoruláBNRMugur Isarescu, considera ca schema fiscalaáprivind restructurarea creditelor reprezinta unáprim pas spre diferentierea impozitarii, prin limita de venit de 1.600 de lei impusa pentru clientii bancilor care pot beneficia de reducerea impozitului, considera.á

Ministerul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, saptamana trecuta, ca masura propusa de Guvern in privinta ratelor la banci este initiata de ministerul pe care il conduce si a fostádiscutata cu BNR.

"Este o masura discutata intre Ministerul de Finante si BNR, pentru ca ne trebuie o masura de stimulare a consumului intern. Si anul trecut consumul intern a fost la un nivel scazut si a trebuit sa gasim o solutie de stimulare a consumului intern. Aceasta masura are si rolul de aáimbunatati nivelul creditelor neperformanteála toate bancile. Este mai bine sa amane o rata la credit decat sa treaca creditul la credite neperformanteö, a afirmat Chitoiu la Palatul Parlamentului. á áá

äNe intereseaza ca prin aceasta masura persoanele fizice, fie ei salariati, pensionari, sa poata sa isi achite ratele si sa nu intre creditele in categoria creditelor neperformante si sa inceapa executarea bancara asupra garantiilor care le-au pus pentru aceste credite. Si mai mult, ne intereseaza ca niciáunitatile bancare sa nu inregistreze pierderiáca anul trecut, ci sa realizeze profituri astfel incat sa putem sa avem si un plus de resurse banesti de circa patru miliarde de lei in economie", a adaugat ministrul.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dan a spus:
12/02/2014 18:28
Stiti care este smecheria pe care o vor face multi??? isi vor scade salariile pe perioada de 2 ani ca sa beneficieze de acesti bani , urmand ca dupa acesta perioada sa revina la salariile initiale , ca sa nu mai spunem ca peste 60% din salariile din romania sunt declarate jumatate sau minim restul fiind luat la negru din castigul companiei la care se platesc doar 16 % sau cat este din profit , si nu este mai bine ??? pai este asa ca tot inainte cu Romania noastra draga !!!
 
Un Consilier binevoitor a spus:
14/02/2014 21:42
D-le Guvernator raspundeti-i lui basescu astfel:VRABIA MALAI VISEAZA si romanii Preturi mici, Taxe putine si Rate mici la Banci si amintiti-i PAcatele sale:_ia luat-o inainte lui Franks la taierea salariilor-JF. zicea 10%,el 25%; dar de cresterea TVA cu 5%.?-Puneti-l la punct acum pt. ca merita-a facut bine ca nu a fost de acord cu taxa dar acum nu are dreptate:_NU va lasati calcat in picioare de un om cu DOUA VOINTE!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 11 August 2020, 09:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter