- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Basescu: Se suspenda recalcularea pensiilor militare

23 Jan, 21:41 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare trebuie respectata, deci acest proces, care s-a facut in baza HG 735, se supenda. Militarii ale caror pensii nu au fost inca recalculate vor primi, pana la finalizarea procesului, pensiile initiale, plus diferenta retinuta in luna ianuarie.
Basescu: Se suspenda recalcularea pensiilor militare

Traian Basescu a discutat duminica dupa-amiaza cu premierul, ministrii de resort si directorii serviciiilor de informatii pe tema pensiilor militare, relateaza Mediafax.

Declaratiile presedintelui:

Impreuna cu participantii la discutiile de azi am stabilit urmatoarele masuri pe care Guvernul urmeaza sa le puna in aplicare. Nu le-am stabilit eu, sunt rezultatul discutiilor avute cu ei.

Guvernul va emite o OUG de prelungire a termenului de recalculare pana la 31. 12. 2011.

Alta masura stabilita e aceea ca pensiile recalculate pe legea 119 si comunicate pensionarilor militari prin decizii raman valabile, si cele care au crescut, si cele care au scazut.

Pensionarii militari carora nu l-au recalculat, din februarie vor primi pensia din decembrie 2010 si diferenta corespunzatoare sumei primite in ianuarie.

Va trebui un alt mecanism de strangere a datelor necesare recalcularii pensiilor.

Nu putem renunta la acesta lege pentru ca ea creeaza conditii pentru ca tinerii sa intre si in sistemul de pensii private. E obiectivul nostru ca militarii sa beneficieze si de sistemul privat de pensii.